Egészség: Hogyan védekezzünk táplálkozással a rák ellen?

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3751 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1257 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2745 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3751 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1257 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2745 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3751 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1257 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2745 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3751 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1257 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2745 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Táplálkozásunknak fontos szerepe van a rákbetegség megelőzésében, illetve, ha már kialakult a rák ,akkor a gyógyulásban. Olyan népcsoportoknál, ahol a táplálék 50-60 %-a hüvelyesekből, gabonafélékből, hántolatlan rizsből, gyümölcsökből zöldségfélékből áll ott a rákbetegség kockázata nagyon alacsony. Ezek a népcsoportok élőhúst alig fogyasztanak, ha húsevésre adják a fejüket, akkor a halfélét, csigát, osztrigát, rákot, kagylót részesítik előnyben. E húsféléket ugyanis büntetlenül lehet fogyasztani, ami viszont nem vonatkozik az egyéb állati eredetű fehérjékre.

 

Megelőzésként és gyógyításként elég 2-3 havonta egy-két alkalommal vörös húsokat fogyasztani, ilyenkor is az állatok erősen mozgatott részeit célszerű megenni (nyak, fartő, lábszárhús).Ezek izomanyagcsere- javító hatása a kreatinin tartalma miatt nagyobb, mint az egyéb testtájakról származú húsoké.

 

Különösen előnyös a rák megelőzésében és gyógyításásban a halhúsok fogyasztása.

Ízletes finom falatokat lehet készíteni a lazacból, busából, heringfélékből. A rákfélékből is alkothatunk élvezetes falatokat.

 

 A rák megelőzésében és gyógyításában fontos szerepe van a növényi fehérjéknek, leveseknek. Ezek a napi étkezésünk 10%-át kell , hogy kitegyék. Sűrűn fogyasszunk hántolatlan rizst, kukoricadarát, telejes kiőrlésű korpás búzalisztféléket,gobonapelyhet, kölest, szóját, búzacsírát.

 

A telítetlen zsírsavakkal is megelőzhetjük a rákot, megakadályozhatjuk a rákos sejtek burjánzásást. Ilyen zsírsavat tartalmaznak a halhúsok, a szója, kukoricacsíra, hidegen sajtolt napraforgóolaj, tökmag-, oliva-, ligetszépe-, mogyoróolaj.

 

Ügyelnünk kell arra, hogy ne a sok túlfinomított és mesterséges szénhidrátfélét fogyasszuk, hanem inkább a barnacukrot, mézet, szőlőcukrot vagy juharszirupot.

 

Előnyös a sok erjesztett termék fogyasztása (joghurt, kefír, túró, tejföl).

 

Az agysejtek regenerálásában nagy fontosságú a lecitin. Sok lecitint tartalmaz a tojás és a szója. 

 

A rákmegelőző és gyógyító terápiában fontos sok szőlő, brokkoli, lilahagyma, fokhagyma,bimbóskel, kelkáposzta, patisszon, friss reteklevél, petrezselyemzöld, zellerzöld, kaporzöld, cékla, fekete ribiszke, áfonya, szőlő, málna cseresznye, meggy.

 

Hogyan táplálkozol? Odafigyelsz a táplálkozásodra?

 

Forrás: Vital.hu

 

 

Címkék: betegség egészség megelőzés rák táplálkozás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Matusek Péterné Anikó üzente 8 éve

Miután a családunkban sajnálatosan volt rák, kitanultam a tiltott kajákat! A legnagyobb ellenség igenis a cukor minden formája, ill. kevés méz fogyasztható. Helyettesítőnek a nyírfacukor! Nagy adagolásban c vitamin!!
Sajna így is kétesélyes, az első 5-7 év a gyógyulás után a kritikus. Most ezt az időt éljük. Hát... Teljesen egyetértek Mártával, ami a halakat illeti. Mi végül is maradunk a harcsánál, az is ugyanolyan jó és friss. Mennyi idő mire ide a tengeri halak? az igazság az, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy elpusztítsuk magunkat. Kezdve a környezetszennyezéssel, a sok műkajával, és ki tudja milyen fel turbósított ételek vannak, amit egyszerűen nem lehet kivédeni. Nagyon nehéz! szerintem mindenkinek személyre szabott és kitapasztalt diétát kell tartani.

Válasz

Uzonyi Enikő Márta üzente 8 éve

Az jó ha az ember igyekszik minőségi táplálékot venni magához, ennek helyt adok. Sajnos azonban kevés. Kevés, mert a vásárolt áruk nem minden esetben
tökéletesek. Például ismerek olyan paradicsomot, amit este vetnek és reggel aratnak, hormonokkal kezelik. A hal meg a frissen halászott lazac és lehetőleg nyersen.Ki jut ilyenhez Magyarországon?És ki szereti? Én meg nem enném az biztos. 7 éve már, hogy túl vagyok a rákon, tehát nem esélytelen. Dolgozom 2 munkahelyem van, sajnos a cigiről nem szoktam le, mert azt mondták max.6 hónapom van. 4G stádium adenocarcinoma, ez elég gázos így első nekifutásra. Ehhez egy kis "áttét a bélre"! A műtét során ez utóbbi nem igazolódott, de ezért összekaszaboltak rendesen. Na azóta nem járok CT-re, mert rossz a képalkotó képessége. Nem vettem fel kezeléseket, mert minek 6 hónapot tönkre vágni vele. Nem szoktam le a cigiről, mert 6 hónapra minek! amúgy egész jól voltam. Kutatásba kezdtem és ez idő alatt natúr aloe gélt ittam 700.000.-Ftárut, nem írtam el havi 72000.-Ft költsége volt. Kecsketejjel egészítettem még ki. Kutattam, kutattam és kutattam. C-vitamin és b17 vitamin. Itt nem tudok képet feltölteni a cseresznye csonthéjas magját töröm és kis szív alakú,keserű mandula illatú, fehér színű kis magocska, keserű ízű. 30 szem a cseresznye húsával együtt ettem szezonba, a gyerekek azt mondták meghalok reggelre a ciántól. Most írom ezt a levelet és élek és nem is rosszul. Amit a konzerv ipar kidob az felbecsülhetetlen érték. Az alma mag ugyanez, enni az alma húsával együtt.
Bodza termése szintén ugyanez,meggy mag is, sárgabarack mag is. Lehet venni bio boltba is sárgabarack magot, keserű mandulát, ha töményen esszük lúgosítani kell, legegyszerűbb a minőségi szódabikarbóna, vagy zöld színű ételek, porok,algák,brokkoli,spenót stb. Külföldön alkalmazott módszer az amagdalin(b17)infúzió bikarbonát oldattal együtt és magas C-vitamin, folyékony persze ez is. Szájon át is. Mindent nem tudok ide leírni, még annyit, hogy a lélek nagyon fontos, erő, akarat, hit és javaslom Máriapócson a Könnyedző Szűzanyát meglátogatni, én ott is jártam, azonnal, oda vitt a húgom, mikor azt mondták neki, hogy készítse fel a családot, hogy az idei karácsonyt már nem töltjük együtt. Mondom ez 7 éve volt.
Írok ide egy címet, ha mégis kérné a fotókat, házi fotók, nem művészi, de közeliek, mert az is látható, hogy töröm a cseresznye magot, ugyanis a kalapács alól kipattan. Fokhagyma nyomó erre a legmegfelelőbb eszköz.
annamaria.kirly4@gmail.com

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Magam is vallom, hogy az étkezés egészségünket befolyásolja, de a férjem nagyon szereti a hal minden elkészítési formáját, konzervként, frissen sütve stb. Szinte naponta fogyaszt ezekböl. A friss paradicsom is kedvence, naponta fogyasztja.
Ennek ellenére sajnos rákos lett.
Hát most kinek higyjek?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Újabban megint felfedezték a Búzafűlé és az Árpafűlé hatását!
Érdemes ezekről olvasgatni és nagyon ajánlom megelőzésre és gyógyításra egyaránt!

Válasz

Háló Lénárdné üzente 8 éve

Köszönöm ezt a hasznos és nagyon fontos információt !!!! Ica

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu