Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Azt tudjuk milyen finom az alma és a szőlő önmagában, vagy préselve, turmixolva, de néha úgy készítjük el, hogy megmaradnak a maradványok, pl: héj, csutka, amit rendszerint kidobunk. Pedig azokban is ott van a vitamin!
Készíthetünk csak alma teát, a megmaradt héjból, és csutkából, felfőzzük pár percig annyi vízzel, amennyi ellepi, és beízesítjük szegfűszeggel, gyömbérrel, és fahéjjal. Ha többféle különböző almafajtának a maradványából készítjük, pl: savanykás, édes, zöld, sárga, piros, még finomabb! Ha pedig édesebbre szeretnénk készíteni, akkor tehetünk bele egy maréknyi mazsolaszemet. Minél kevesebb vízzel főzzük fel, annál sziruposabb lesz. Fedő alatt főzzük, de tényleg csak rövid ideig, ha forrni kezd, vegyük le, és hagyjuk állni még 10-15 percig.
Készíthetjük szőlőmaradványból is. Fele-fele arányban szőlő, és alma maradvány. Isteni finom! Ebben az esetben csak szegfűszeggel és fahájjal ízesítsük. (A gyömbér elég erős, bár kilehet próbálni így is.) Otellóból a legfinomabb! :)
Megjegyzés: Általában héjastól készítjük el a gyümölcsöket, zöldségeket, de alma lereszelésénél, és turmixolásánál héjazzuk, préselésnél, vagy önmagába elharapdálva nem. Turmixolásnál azért héjazom le, mert én nem szeretem a kis héj maradványokat, ezt mindenkire rábízom. Nem is tudja a turmixgép annyira össze turmixolni az almát, hogy valamennyire ne érezzük a héját. Ezt azért részletezem így ki, mert volt már ilyen kérdés.
Továbbá ez főzött tea, és gyógyhatását tekintve, nevezhetnénk gyógyteának is. Noha nyers evők vagyunk, gyógyteákat iszunk, ami háromféle képpen készülhet: áztatás, főzet, forrázat. De legtöbb gyógynövényünket forrázni vagy főzni kell, hogy kijöjjön belőle az értékes hatóanyag. Ezt is azért fejtem ki, mert volt, aki megjegyezte, egy nyers kosztos hogyan ihat gyógyteát.. Nem kommentálnám tovább…
Nézzük mi mindenre is jó az alma és a szőlő!
Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban, szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomorbetegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”
A szőlő tulajdonságai megegyeznek a mazsoláéval, csupán a mazsola jóval magasabb cukortartalmú. A szőlő ideális a belek és vesék kitisztításához, így az őszi böjtöléskor kiváló. Erősíti az idegrendszert, és a rákos megbetegedéseket is gyógyítja. Kívülről szépségpakolásként is szépít!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon! Oszd meg a Facebookon
Receptek, ingyenes letölthető információk, regenerációs elemzés, és sok hasznos tanács vár oldalaimon!
www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com
www.szaffinafuszerkonyhaja.com
|
|
Harold Harold írta 1 órája a(z) Ünnepek alatt odafigyelsz az étkezésedre? fórumtémában:
Com o codigo promocional 1XBET: GRATIS777 você ...
Harold Harold írta 1 órája a(z) Have fun and use it to improve your mood. fórumtémában:
The 1xCasino promo code 2025: "1XBUM" ...
Harold Harold írta 2 órája a(z) Hogyan öltözködsz ősszel fórumtémában:
The 1xCasino promo code 2025: "1XBUM" ...
Harold Harold írta 2 órája a(z) Google vs orvos fórumtémában:
The 1xBet promo code: “1XRUN200” best offers...
faral faral írta 2 órája a(z) Felfázás. Kinek mi vált be? fórumtémában:
I read that Post and got it fine and informative. Ins买赞 ...
Khan Nimra írta 3 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
Thank you so much for sharing this great blog.Very inspiring ...
Khan Nimra írta 3 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
rajabandot https://vape.edu.pl/ Good website! I truly love how...
faral faral írta 4 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help ...
khan hunain írta 4 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
I can’t believe focusing long enough to research; much...
Harold Harold írta 4 órája a(z) Szoktál gyógynövényeket gyűjteni? fórumtémában:
Regular visits here are the best way to thank you for your effort, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Őszi gyümölcsök jótékony hatásai
Hajlamosabbak a mellrákra azok a nők, akik nem szeretik a mellüket
A kutyák így jelezhetik a rákot
Hogyan töltsük fel a kisbabák vitaminraktárait az utolsó szürke napokban?