Egészség: 10 ok, amiért a dió az ősz királya

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Az őszi idény egyik legnagyobb kincse a dió, amelyet nagyon sokan szeretnek aromája és sokoldalú felhasználhatósága miatt. Az ízes csonthéjas azonban nemcsak finom, de egészségünkre és szépségünkre gyakorolt pozitív hatásai sem elhanyagolhatóak.

A dió egyike a leghosszabb életű fáknak, amelynek a levelét és a termését egyaránt hasznosítjuk. A diófogyasztás történelme nagyon régre nyúlik vissza, a tudósok szerint Kr. e. 9000-ben – vélhetően az egykori Perzsia területén – már fogyasztottak őseink diót. Az ókori Római Birodalom polgárai a görögöknek köszönhetően ismerték meg, és kezdték a provinciákban is meghonosítani az értékes fákat. A dió Magyarország területén őshonosnak számít – egyes krónikák úgy tartják, már honfoglaló őseink is fogyasztották. S hogy honnan ez a hosszú távú népszerűség? Jöjjön 10 ok, amiért minél többször érdemes beiktatni étrendünkbe ezt a magot.1. Tele van értékes vitaminokkal, jótékony ásványi anyagokkal. Kitűnő magnézium- és cinkforrás, de káliumot, vasat, foszfort és kalciumot is nagy mennyiségben tartalmaz. A friss dió B és C-vitamin tartalma is figyelemre méltó.2. A dió nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telített zsírsavakat, így segít kordában tartani a koleszterinszintet. Napi két és fél deka dió elfogyasztásával gondoskodhatunk a szükséges omega-3 bevitelről. Gondoljanak csak bele, a piruláknál sokkal olcsóbb, de ízesebb választás!3. Amellett, hogy rendben tartja koleszterinszintünket, a dió omega-3 zsírsav tartalma javítja a szervezet inzulin termelését is, így cukorbetegeknek és arra hajlamosaknak különösképpen ajánlott a fogyasztása.4. A dió esszenciális zsírsavainak köszönhetően fogyasztásával sokat tehetünk vérnyomásunk szinten tartásáért is. Szakemberek szerint akár napi néhány szem dió is elég vérnyomásunk egészséges szinten tartásáért.5. A koleszterin és a vérnyomásproblémák megelőzése mellett a dió segít rugalmasan tartani az érfalakat, így hozzájárul a vérrögképződés megelőzéséhez.6. A diófogyasztással szervezetünk E-vitamin beviteléről is gondoskodhatunk, amellyel erősíthetjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és támogatjuk szervezetünket a telítetlen zsírsavak elégetésében.7. A népi gyógyászat terhesség alatt is ajánlotta a dió fogyasztását, úgy tartották, hogy a születendő gyermek okosabb lesz tőle. Erre természetesen nincs bizonyíték, de tény, hogy a dió folsav tartalma jót tesz az agy működésének.8. A dió olajosságának és kiváló bőrnyugtató hatásának köszönhetően segít megvédeni a bőrt a kiszáradástól. A belőle készült olajat, vagy főzetet gyakran használják, mint „bázis olaj” különböző kozmetikai és masszázs szerekben9. A diólevél főzete segíti az emésztést, vízhajtó, vérképző és vértisztító hatású.  Fürdőként alkalmazva csökkenti a gyulladással járó bőrtüneteket, a gyulladásos megbetegedéseket, hatásos az ízületek állapotának a javítására, és a csontritkulás folyamatait is lassítja.10. Sokoldalú felhasználhatóságát jelzi, hogy a dió már érettségének egészen korai stádiumában is fogyasztható. A magas C-vitamin és vastartalmú zöld dió, amely lényegében a csonthéj nélküli fiatal termés, valódi csodaszernek számított egykor. Gondos előkészítés után esszenciák, likőrök formájában is mind gyakrabban kerül forgalomba, de sokan kedvelik a cukorszirupban eltett zöld diót, amely akár érett sajtokhoz, májpástétomokhoz is különlegesen ízletes.Forrás:http://www.termalfurdo.hu/

Címkék: dió ősz

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu