Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túl sok húst fogyasztunk, pedig növényi étrenddel nemcsak egészségesebben élünk, hanem a túlnépesedett föld élelmezési problémáin is enyhítünk.
Ha viszont nem tudjuk elfelejteni a hús ízét, vegán steaket is ehetünk majd helyette. Egy izraeli startup 3D nyomtatással állítja elő a közeljövő húspótlékát.
Mindenféle előrejelzés egyértelműen megállapítja, hogy a 2050-ben minimum 9, de akár 10 milliárdos lélekszámú bolygó komoly élelmezési problémákkal küzdhet. Az éghajlatváltozás negatív hatásai egyértelműek, és a folyamat a prognosztizáltnál is gyorsabbnak tűnik.
Kevesebb földterületen kellene több növényt termeszteni, valamint a (túlzott) húsfogyasztást is célszerű lenne jelentős mértékben csökkenteni.
Ezzel szemben világszerte nő a húsfogyasztás. A növekedéssel párhuzamosan egyre többen kísérleteznek, végeznek komoly kutatásfejlesztői tevékenységet növényi alapú alternatívákkal; meggyőzően igyekeznek állati termékek ízét és textúráját utánozni.
A textúra-probléma megoldásához sokan használnak 3D nyomtatótechnológiákat (3DP). A 3DP gasztronómiai alkalmazásaival évek óta próbálkoznak, de egyelőre inkább csak kuriózumokról beszélhetünk, jelentős áttörésről nem.
Az izraeli Jet Eat startup például saját tervezésű printelt vegán steaket tesztel. Terveik szerint az ételt 2020-ban dobják piacra. Az Eshchar Ben Shitrit által idén alapított cég folyamatosan dolgozik rajta, hogy ízletesebb, zamatosabb legyen, és hogy valóban olyannak érezzük, mint az eredetit.
„A húst négy alkotóeleme határozza meg: az izmok, a benne lévő zsír, a mioglobin (a gerincesek izomszövetében található oxigénkötő fehérje) és az összekötő szövet. 3D nyomtatónkkal és pontos megformálással utánoztuk a húsnak nevezett bonyolult mátrixot” – jelentette ki Shitrit.
Tekervényes háromdimenziós alakzat helyett a 3D printer derékszögű rétegeket nyomtat. A rétegekbe ágyazzák be a különféle tulajdonságokat, az ízt és a színt, és így változtatják meg, hogy a fogyasztó hogyan érzékeli a végterméket.
Shitrit szerint munkájuk a 3DP természetes fejlődésének része, törvényszerűnek látja, hogy az egy évtizede még kuriózumként kezelt technológia eljutott erre a szintre.
Manapság szervektől kezdve a fogászatig, a digitális nyomtatást szerteágazó célokra használják. Meggyőződésem, hogy a technológia élelmiszerekre is alkalmazható ebben az egyre nagyobb mértékben digitalizálódó világban”
– nyilatkozta.
Miután angyalbefektetőktől kellő mértékű támogatást kapott, a Jet Eat részt vett az Innováció és Technológia Európai Intézete (EIT) izraeli Élelmiszerhálózat akcelerátor programján. A programot a Technion – Izraeli Technológiai Intézetben tartották. A Jet Eatet beválasztották az EIT élelmiszerekkel kapcsolatos csúcstalálkozójának döntőjébe. A győztes 68 ezer dollár készpénzt kap.
Az Intézetben folyamatosan tesztelik a nyomtatott steak ízét, a Jet Eat pedig finomítja, pontosítja leendő termékét.
„Ha húst készítünk, fontos, hogy legyenek tesztelőink. Az emberek magát a húst, és nem a technológiát eszik meg. Ezért kell ízletesnek lennie” – magyarázza Shitrit.
Forrás:https://agroforum.hu
|
|
efgreh srdfygh írta 25 perce a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
When your website or blog goes live for the first time, it is...
Harold Harold írta 17 órája a(z) Colorado Rockies Reacts Study: fórumtémában:
This is exactly for that reason fabulous and additionally ...
Eldar Vasilyev 17 órája új blogbejegyzést írt: All the Consolation Beneath it This Little feet: All the Endless Benefit of Carpets
aliumair umairali írta 17 órája a(z) Have fun and use it to improve your mood. fórumtémában:
Awesome article, it was exceptionally helpful! I simply ...
Harold Harold írta 18 órája a(z) Szoktál gyógynövényeket gyűjteni? fórumtémában:
I think this is one of the most significant information for me. ...
efgreh srdfygh írta 18 órája a(z) Stärk din restaurang eller café med våra företagslån fórumtémában:
This blog website is pretty cool! How was it made ! koi toto ...
efgreh srdfygh írta 19 órája a(z) Filigree Gold Necklace Set: An Exquisite Blend of Tradition and Artistry fórumtémában:
Great knowledge, do anyone mind merely reference back to...
Khan Nimra írta 19 órája a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
lido finance https://www. exchangle.com/lidofinance ...
jazib sidd írta 20 órája a(z) How to play slope game online? fórumtémában:
This is my first time i visit here and I found so many...
Khan Nimra írta 21 órája a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
ledger live app https://www. exchangle...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!