Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyre többet hallunk a lúgosítás kifejezésről, azonban bizonyára kevesen vagyunk, akik tudjuk, mit jelent pontosan, vagy azt, hogyan tudjuk visszaállítani az egyensúlyt. Tény, hogy a kutatók egyre gyakrabban hozzák ki testünk túlsavasodását a betegségeink hátterében megbúvó kiváltó oknak.
A lényeg, hogy egy egészséges szervezet mindent szabályoz, így a sejtek, a vér PH-értékét is. A savas kémhatás rossz, ezért, hogy megakadályozza a túlsavasodást, a test eltárolja a sejtekben a savakat. Ha azonban ez a savasság hosszan tart, testünk kimerül, nem tudja tovább raktározni, mert egyre többet kap, betegségek lépnek fel. Az egészséges sejtek felbomlanak ugyanis, gombák, baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek további savakat termelnek. Normál esetben a vér pH-értéke kb 7,4, kicsit lúgos. Ezt a szintet kell valahogy megőrizni.
Ha túlsavasodtunk, a következőket tüneteket észlelhetjük magunkon:
- elhízás
- fáradtság, levertség
- emésztési zavarok
- savtúltengés a gyomorban is
- bőrbetegségek, kiütés, allergia (pl.ételekre)
- asztma
- hüvelygombásodás
- depresszió
- száraz bőr
- izomláz
- csontritkulás
- cukorbetegség
- rák
A modern táplálkozás, nem hinném, hogy meglepő: savasít. Egy átlag embernek szinte 180 fokos fordulatot kell vennie táplálkozásában ahhoz, hogy szervezete lúgosítani tudjon.
Íme, a fő bűnösök, tehát a savasító ételek:
- finomított cukrok, édességek, sütemények (ezek a legfőbb savasítók!)
- állati eredetű fehérjék: disznóhús, borjúhús, marhahús
- telített zsírok (pl.vaj, margarin)
- sajnos sok gyümölcs is savasít: alma, narancs,mandarin, barack, ananász, körte
- finomított lisztes,élesztős pékáruk
- tojás; sajtok; magas laktóztartalmú tejtermékek (ha előállítása gyors, friss, akkor nem savasít, pl. a friss tej sem)
- gombafélék
- dohányzás
- kávé
- alkohol
- édesített, cukros, szénsavas üdítők, hőkezelt gyümölcslevek
A lista nem teljes, és szemmel láthatóan eléggé megosztó téma ez, hiszen több forrás litája eltérő. Ezek csak azok, amelyek több helyen is biztosan szerepeltek.
Néhány dolog, amit ehetünk (lúgosító ételek):
- zöldségfélék közül: avokádó, cékla, paprika, brokkoli, fejeskáposzta, zeller, hagymafélék, friss fűszernövények, padlizsán, karfiol, paradicsom, tök, spenót, sárgarépa, újborgonya, bab, lencse, csicseriborsó
- gyümölcsök közül: citrom (!), banán (!), meggy, mazsola, füge, vörös áfonya
- lazac, pisztráng (csirke és pulyka csak ritkán)
- telítetlen zsírok: olivaolaj, halolaj, lenmagolaj, stb.
- basmati rizs, barna rizs, hajdina, tönköly
- hummusz
- csírák
- tofu
- tengeri só
- magvak: dió, szezámmag, napraforgrómag, tökmag, fenyőmag, mogyoró, mandula
- fűszerek: fahéj, kömény, kapor, curry, kakukkfű, gyömbér, petrezselyem
Emellett a rendszeres mozgás is létfontosságú!
Elengedhetetlen a savasodás lekűzdésében testünk hidratálása is, vagyis a megfelelő vízmennyiség elfogyasztása! Ez legyen szénsavmentes ásványvíz, tisztított- vagy desztillált víz, napi 3 liter körül. (Érdekesség: 1 liter kóla savasító hatásának ellensúlyozásához 20 liter vizet kellene meginnunk).
Forrás: alkalive.hu
|
|
reyan Jack írta 11 órája a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:
consequently, starting in the amount of electronic marketing...
reyan Jack írta 11 órája a(z) Hogyan készülsz testben és lélekben az őszi napokra? fórumtémában:
urlconsequently, starting in the amount of electronic marketing...
reyan Jack írta 11 órája a(z) SportsFire - Your Best Sports Enthusiasts fórumtémában:
urlconsequently, starting in the amount of electronic marketing...
reyan Jack írta 11 órája a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
urlconsequently, starting in the amount of electronic marketing...
reyan Jack írta 11 órája a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
My friend mentioned to me your blog, so I thought I’d read it...
aliumair umairali írta 11 órája a(z) Orvos ajánló,ha elakadtál fórumtémában:
What a fantabulous post this has been. Never seen this...
aliumair umairali írta 12 órája a(z) Play the hottest puzzle online game fórumtémában:
Thank you because you have been willing to share ...
reyan Jack írta 12 órája a(z) Hogyan készülsz a húsvéti ünnepekre? fórumtémában:
I feel a lot more people need to read this, very good info! ...
reyan Jack írta 12 órája a(z) Nátha fórumtémában:
I feel a lot more people need to read this, very good info! ...
reyan Jack írta 12 órája a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:
I feel a lot more people need to read this, very good info! ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Miért fonots a lúgosítás? Elsavasodás 7 fázisa
A Ganoderma és Spirulina szervezetünkre gyakorolt hatása: dr Lim előadása
Hányan isznak kávét a családban?
ZSENIÁLIS TALÁLMÁNY! GANODERMÁS KÁVÉ!