Egészség: Lúgosítsunk!

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3750 fő
  • Képek - 752 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1255 db
  • Fórumtémák - 116 db
  • Linkek - 2739 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

 

Egyre többet hallunk a lúgosítás kifejezésről, azonban bizonyára kevesen vagyunk, akik tudjuk, mit jelent pontosan, vagy azt, hogyan tudjuk visszaállítani az egyensúlyt. Tény, hogy a kutatók egyre gyakrabban hozzák ki testünk túlsavasodását a betegségeink hátterében megbúvó kiváltó oknak.

A lényeg, hogy egy egészséges szervezet mindent szabályoz, így a sejtek, a vér PH-értékét is. A savas kémhatás rossz, ezért, hogy megakadályozza a túlsavasodást, a test eltárolja a sejtekben a savakat. Ha azonban ez a savasság hosszan tart, testünk kimerül, nem tudja tovább raktározni, mert egyre többet kap, betegségek lépnek fel. Az egészséges sejtek felbomlanak ugyanis, gombák, baktériumok alakulnak ki belőlük, melyek további savakat termelnek. Normál esetben a vér pH-értéke kb 7,4, kicsit lúgos. Ezt a szintet kell valahogy megőrizni.

 

Ha túlsavasodtunk, a következőket tüneteket észlelhetjük magunkon:

- elhízás

- fáradtság, levertség

- emésztési zavarok

- savtúltengés a gyomorban is

- bőrbetegségek, kiütés, allergia (pl.ételekre)

- asztma

- hüvelygombásodás

- depresszió

- száraz bőr

- izomláz

- csontritkulás

- cukorbetegség

- rák

A modern táplálkozás, nem hinném, hogy meglepő: savasít. Egy átlag embernek szinte 180 fokos fordulatot kell vennie táplálkozásában ahhoz, hogy szervezete lúgosítani tudjon.

Íme, a fő bűnösök, tehát a savasító ételek:

- finomított cukrok, édességek, sütemények (ezek a legfőbb savasítók!)

- állati eredetű fehérjék: disznóhús, borjúhús, marhahús

- telített zsírok (pl.vaj, margarin)

- sajnos sok gyümölcs is savasít: alma, narancs,mandarin, barack, ananász, körte

- finomított lisztes,élesztős pékáruk

- tojás; sajtok; magas laktóztartalmú tejtermékek (ha előállítása gyors, friss, akkor nem savasít, pl. a  friss tej sem)

- gombafélék

- dohányzás

- kávé

- alkohol

- édesített, cukros, szénsavas üdítők, hőkezelt gyümölcslevek

A lista nem teljes, és szemmel láthatóan eléggé megosztó téma ez, hiszen több forrás litája eltérő. Ezek csak azok, amelyek több helyen is biztosan szerepeltek.

Néhány dolog, amit ehetünk (lúgosító ételek):

- zöldségfélék közül: avokádó, cékla, paprika, brokkoli, fejeskáposzta, zeller, hagymafélék, friss fűszernövények, padlizsán, karfiol, paradicsom, tök, spenót, sárgarépa, újborgonya, bab, lencse, csicseriborsó

- gyümölcsök közül: citrom (!), banán (!), meggy, mazsola, füge, vörös áfonya

- lazac, pisztráng (csirke és pulyka csak ritkán)

- telítetlen zsírok: olivaolaj, halolaj, lenmagolaj, stb.

- basmati rizs, barna rizs, hajdina, tönköly

- hummusz

- csírák

- tofu

- tengeri só

- magvak: dió, szezámmag, napraforgrómag, tökmag, fenyőmag, mogyoró, mandula

- fűszerek: fahéj, kömény, kapor, curry, kakukkfű, gyömbér, petrezselyem

Emellett a rendszeres mozgás is létfontosságú!

Elengedhetetlen a savasodás lekűzdésében testünk hidratálása is, vagyis a megfelelő vízmennyiség elfogyasztása! Ez legyen szénsavmentes ásványvíz, tisztított- vagy desztillált víz, napi 3 liter körül. (Érdekesség: 1 liter kóla savasító hatásának ellensúlyozásához 20 liter vizet kellene meginnunk).

 

 

 

Forrás: alkalive.hu


Címkék: istenhegyi magánklinika lúgosítás lúgosító ételek lúgosító étrend savasodás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Farkas Alina üzente 8 éve

Nemcsak ebben (Sok betegségen igazoltan segített), de ugyanilyen lúgosító hatásavan az energiaspirálnak is, ezzel kezeljük a szerzetünket, valamint a vizet is az energiaspirállal kezeljük, így lúgosítjuk a vizet, és ezt fogyasztjuk. Így kétféleképpen kezelhetjük a szervezetünket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Üdvözletem Mindenkinek!

Én fogyasztottam lucerna csíra lét, ráadásul léböjt szerűen. A búzafú levet pedig a rákos méregtelenítés ideje alatt. Mindkettőt magam termesztettem és préseltem. Fantasztikus, hogy mennyire meg tudnak ezek a folyadékok tisztítani! Sejt szintig takarítanak, és utánna jön az " ide nekem az oroszlánt" érzés.
Amikor az ember belenyugszik, hogy a többedik X után már "természetes" a csökkenő vitalitás, energia életkedv. Higgyétek el nekem nem természetes!!! Én ezt élem meg az utóbbi másfél évben és csak ámulok és bámulok a sok változáson, ami az életemben történik. Bővebben írtam erről a gyógyulásom történetében.

http://www.biohumana.hu/html/gyogyulasom.html

Olvassátok el és használjátok az infókat és a recepteket a saját egészségetek és sorsotok megfordítására. Ezek nemcsak üres nagy szavak ám! MEG LEHET CSINÁLNI! :-))

Az átállás lehet, hogy nehéz, de bátorítok mindenkit, hogy minél előbb kezdje el. Én már két éve élek lúgosító életmódot és számomra is meglepő változások történtek az ízlésemben is. El se tudtam régen képzelni, hogy a méz nekem ne legyen a kedvencem. Pedig bekövetkezett és egyáltalán nem éreztem finomnak, nem is kisért már, akár előttem is lehet, nem kell. Vannak más finom ételek is és finom ízek. Nem kell éhezni, jókat lehet enni és beindul a fogyás, a tisztulás, a lúgosodás. Mindezt úgy, hogy változtatunk az étkezési szokásainkon és utánna egy kis életmód változtatás is jöhet (mozgás frmájában)
Tanuljatok az én példámból és ne járjátok meg azt a mélységet, amit én!
Legyetek nálam okosabbak!

Jó egészséget kívánok!
Üdv!
Borsi Erzsébet

Válasz

Nagy Anna üzente 9 éve

Ez mind igaz ,mellé tudnám ajánlani a lucerna lét,kiválóan lugosit.Mivel nehezen tudunk át állni az egészséges ételekre ez közbe is segít,napi 05dl csodákra képes.1 hét után megszűnik a gyomor égés,puffadás,a továbbiakban pedig lesz energiád az ízületi fájdalmad szűnik,

Válasz

Terjéki Nóra üzente 9 éve

A lúgosító folyadék létező dolog, és nagyon jól működik az, amit én használok.

Ez pontosabban por, és akkor keversz belőle egy pohár folyadékot, amikor csak akarsz, így a megromlástól sem kell tartani.

Egyszerű, hatékony, és a legolcsóbb azok közül, amiket eddig találtam.

És mellette még más, nagyon fontos dolgokat is csinál a szervezetben, pl. az egyetlen, ami a sejtekbe lerakódott nehézfémeket is képes eltávolítani. Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy ez mennyire életbevágóan fontos...

Bővebben itt:

http://cselekedjmost.com

Válasz

Polgári Ferencné Jolika üzente 9 éve

Tisztelt Borsi Erzsébet!Nagyonszépen köszönöm hogy leírta gyógyulása történetét és a receptjeit!Én is lisz és tej allergiával küszködök!Nem kell leírnom milyen nehéz átállni ilyen diétára és ezek után a recepteknek utánna nézni!Az Ön receptjei sokat segítettek és szerintem biztos másoknak is!Köszönöm hogy megosztotta Velünk!Üdv Pogári Ferencné Jolika

Válasz

konta kriszta üzente 9 éve

Kedves Erzsébet, ennek nagyon örülök, jó hallani, hogy ilyen, orvosok által legtöbbször "apróságnak" tartott dolog, mint a diéta és odafigyelés is ennyire hasznos tud lenni. Minden jót a továbbiakban is Neked!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Kedves Kriszta!

Jó és tárgyilagos a cikked. Nagyon jó, hogy erről is írtál. Én lúgosító életmódot folytatok 2 éve. Iszonyú fájdalmaim voltak, befagyott vállszindróma. A kín megtanított lemondani. Változtattam az étkezésemen és csökkenni kezdtek a fájdalmaim! Aztán életmód változtatásokat is behoztam az életembe, ahogy az állapotom javulása engedte. Ma már rendszeresen úszom, tornázok 2 kg-os súlyzóval és nem fogok a régi étrendre vissza térni. El sem hiszitek hova jutottam el, mennyire jól vagyok!! :-) Nem akarom újra leírni, akit ennél több is érdekel olvassa el a Gyógyulásom történetét a honlapomon:

http://www.biohumana.hu/html/gyogyulasom.html

Nem találtam az interneten ízletes lúgosító recepteket, így én készítek ilyeneket. Szeretek finomakat enni és erről a lúgosító életmóddal sem kell lemondani. Annyi igaz, hogy nagyon kreatívan kell főzni, mert sokkal kevesebb a lúgosító alapanyag, de sebaj, én szeretem a kihívásokat! :-)
Tanuljatok az én kínomból és ti kezdjetek el lúgosítani még a kínok előtt!

Jó egészséget kívánok!
Üdv!
Borsi Erzsébet

Válasz

Bajkó Edit üzente 9 éve

Kedves Enikő!
Irod, hogy a víztisztítók nagyon drágák. Szeretném szíves figyelmedbe ajánlani a termékemet, amely egy egyszerü mechanika és nem drága...
Az én általam forgalmazott víztisztító a csapvizet eregizált Pi-mag vízzé alakítja. A természet szűrési rendszerén alapul. Aíspeciális többrétegü szűrés, a szilikát kőzetek és a mágnesek egy teljesen természetes víztisztítást és energizálást tesznek lehetővé, melynek következtében a közönséges csapvíz ásávnyokban gazdag Pi-mag vizzé alakul....Eltávolítja a szennyeződéseket és pótolja a víz ásványanyag tartalmát...
Kérlek nézd meg az oldalamat ha további információra lennél kiváncsi.
Köszönöm:
Bajkó Edit
otthonwellness.uw.hu

Válasz

Uzonyi Enikő Márta üzente 9 éve

Nagyon jó és a víztisztítókról, pedig épp mostanában kapok egy hírlevélsorozatot, csak annyi a probléma, hogy az árak igen magasak.a biobotokban lehet kapni lugos és/vagy oxigénnel dúsított vizet, csak az a baj, hogy mérgező flakkonba árulják! Mert mint tudjuk a könnyű pléh flakkonok is mérgezőek! Amugy a cikk jó volt!

Válasz

konta kriszta üzente 9 éve

Hát, én nem vagyok sajna szakember, de azt tudom, hogy a zölségeket minél kevésbé esszük a nyershez közeli állapotban, annál kevésbé hatékonyak. A tojásról meg azt tudom, hogy mindenképpen savasít. Én ezt olvastam. De ahogy írtam is, elég érdekes hogy több cikk is eltért az ételek listáinak tekintetében.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu