Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Keczánné Macskó Piroska | 4 hozzászólás
Hihetetlennek tűnik, de igaz: természetes alapanyagú olajok segítségével meg lehet akadályozni, hogy a friss élelmiszeripari termékeket baktériumok támadják meg.
Az Amerikai Egyesül Államok Mezőgazdasági Minisztériuma természetes alapanyagú olajokkal végzett élelmiszerbiztonsági kísérleteket. A vizsgálatok elsősorban az E. coli nevű baktérium O157:H7 törzse ellen irányultak, mert ez volt az a baktérium, amely még szeptemberben fertőzött spenótnak köszönhetően három ember halálát és 200 megbetegedését okozta.
A Tara McHugh vezette munkacsoport laboratóriumában olyan csomagolóanyagokat tesztelt nyers alapanyagokon (pl. almapüré), amelyek képesek arra, hogy elpusztítsák a baktériumokat. A vizsgálatba oregánó-, citromfű- és fahéjolaj alapanyagú bevonatokat használtak. Úgy tűnt, hogy a közkedvelt fűszer, az oregánó a legjobb hatású: három perc alatt elpusztította a felületére juttatott E. coli O157:H7 baktériummennyiség ötven százalékát. "Az új csomagolóanyagok a bennük található nagy mennyiségű olaj és cukor miatt jobban rátapadnak a nyersanyagra és jobban elpusztítják a baktériumokat, mert nagy bennük a hatóanyag-koncentráció" - magyarázta McHugh.
Az anyag másik előnye, hogy mivel természetes alapanyagú, meg lehet enni. Több szakember azonban kétkedik a természetes alapú antimikrobiális csomagolóanyag gyakorlati hasznában. "Egyelőre még nem tesztelték őket laboratóriumon kívül, például egész zöldségeken vagy gyümölcsökön, ezért egyelőre nem tudjuk, hogy valójában mennyire hatékonyak is lesznek" - mondta Dr. Pascal James Imperato, a New Yorki Állami Egyetem megelőző orvostan és népegészségtan professzora.
"A termékek szállítása során rengeteg hő- és egyéb fizikai hatás éri az árut. Az új anyagnak nagyon szigorú további vizsgálatokon kell átesnie ahhoz, hogy csomagolóanyag lehessen" - tette hozzá a szakember, aki felvetette még az ételallergia problémáját is: "Mi van akkor, ha valaki allergiás az oregánóra?"
"Eredményeink egy hároméves kutatási program első lépései" - mondta McHugh. "Több természetes alapanyagot is kipróbálunk, és nemcsak az E. coli, hanem más baktériumok ellen is" - tette hozzá a kutató.
Forrás: http://www.medipress.hu/ archív
http://www.eletforma.hu/eletmod/ez_a_fuszer_elpusztitja_a_halalos_hatasu_bakteriumokat_is.html
|
|
Karton Beatrix írta 25 perce a(z) pi123: Comprehensive Insights and Practical Applications fórumtémában:
https://retrobowl.wtf/ The process of gaining and...
belinda alicebelinda írta 31 perce a(z) wordle game fórumtémában:
https://webfishingonline.org/ Millions of players join Wordle ...
aliumair umairali írta 53 perce a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
I am impressed. I don't think Ive met anyone who ...
aliumair umairali írta 56 perce a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
I am impressed. I don't think Ive met anyone who ...
aliumair umairali írta 57 perce a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
I am impressed. I don't think Ive met anyone who ...
aliumair umairali írta 58 perce a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
I am impressed. I don't think Ive met anyone who ...
aliumair umairali írta 59 perce a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:
The post is written in very a good manner and it contains ...
khan hunain írta 1 órája a(z) Gomba ami segít abetegségekben fórumtémában:
I'm glad I found this web site, I couldn't find any ...
faral faral írta 1 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
Thanks for every other informative site. The place...
faral faral írta 1 órája a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
I can see that you are an expert at your field! I am launching a ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Tények és tévhitek az antibiotikumokról
H1N1 után NDM-1?
Válaszd a változást, válaszd az egészséges életet!
Mi ez, allergia vagy nátha? Így lehet eldönteni