Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Keczánné Macskó Piroska | 4 hozzászólás
Hihetetlennek tűnik, de igaz: természetes alapanyagú olajok segítségével meg lehet akadályozni, hogy a friss élelmiszeripari termékeket baktériumok támadják meg.
Az Amerikai Egyesül Államok Mezőgazdasági Minisztériuma természetes alapanyagú olajokkal végzett élelmiszerbiztonsági kísérleteket. A vizsgálatok elsősorban az E. coli nevű baktérium O157:H7 törzse ellen irányultak, mert ez volt az a baktérium, amely még szeptemberben fertőzött spenótnak köszönhetően három ember halálát és 200 megbetegedését okozta.
A Tara McHugh vezette munkacsoport laboratóriumában olyan csomagolóanyagokat tesztelt nyers alapanyagokon (pl. almapüré), amelyek képesek arra, hogy elpusztítsák a baktériumokat. A vizsgálatba oregánó-, citromfű- és fahéjolaj alapanyagú bevonatokat használtak. Úgy tűnt, hogy a közkedvelt fűszer, az oregánó a legjobb hatású: három perc alatt elpusztította a felületére juttatott E. coli O157:H7 baktériummennyiség ötven százalékát. "Az új csomagolóanyagok a bennük található nagy mennyiségű olaj és cukor miatt jobban rátapadnak a nyersanyagra és jobban elpusztítják a baktériumokat, mert nagy bennük a hatóanyag-koncentráció" - magyarázta McHugh.
Az anyag másik előnye, hogy mivel természetes alapanyagú, meg lehet enni. Több szakember azonban kétkedik a természetes alapú antimikrobiális csomagolóanyag gyakorlati hasznában. "Egyelőre még nem tesztelték őket laboratóriumon kívül, például egész zöldségeken vagy gyümölcsökön, ezért egyelőre nem tudjuk, hogy valójában mennyire hatékonyak is lesznek" - mondta Dr. Pascal James Imperato, a New Yorki Állami Egyetem megelőző orvostan és népegészségtan professzora.
"A termékek szállítása során rengeteg hő- és egyéb fizikai hatás éri az árut. Az új anyagnak nagyon szigorú további vizsgálatokon kell átesnie ahhoz, hogy csomagolóanyag lehessen" - tette hozzá a szakember, aki felvetette még az ételallergia problémáját is: "Mi van akkor, ha valaki allergiás az oregánóra?"
"Eredményeink egy hároméves kutatási program első lépései" - mondta McHugh. "Több természetes alapanyagot is kipróbálunk, és nemcsak az E. coli, hanem más baktériumok ellen is" - tette hozzá a kutató.
Forrás: http://www.medipress.hu/ archív
http://www.eletforma.hu/eletmod/ez_a_fuszer_elpusztitja_a_halalos_hatasu_bakteriumokat_is.html
|
|
p k írta 5 órája a(z) Hogyan viseled a nagyfokú hőmérséklet ingadozást? fórumtémában:
I was reading some of your content on this website and I ...
cash finance írta 6 órája a(z) Áttörés a lehetőséghez fórumtémában:
We offer a wide range of services including special ...
p k írta 7 órája a(z) Stärk din restaurang eller café med våra företagslån fórumtémában:
It is the kind of information I have been trying to find. Thank...
Khan Nimra írta 7 órája a(z) Dr.Csókay András Idegsebész fórumtémában:
I learn some new stuff from it too, thanks for sharing your ...
p k írta 8 órája a(z) Mit eszel ebben a kánikulában? fórumtémában:
Thanks a lot for sharing this excellent info! I am looking ...
aliumair umairali írta 8 órája a(z) Planet Clicker fórumtémában:
All the contents you mentioned in post is too good and can be...
aliumair umairali írta 8 órája a(z) Planet Clicker fórumtémában:
Positive site, where did u come up with the information on this ...
Khan Nimra írta 10 órája a(z) Dr.Csókay András Idegsebész fórumtémában:
This is such a great resource that you are providing and you ...
Khan Nimra írta 12 órája a(z) Clinical research fórumtémában:
Great article Lot's of information to Read...Great...
Khan Nimra írta 12 órája a(z) Egészséges táplálkozás fórumtémában:
Thanks for sharing the post.. parents are worlds best...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Tények és tévhitek az antibiotikumokról
H1N1 után NDM-1?
Válaszd a változást, válaszd az egészséges életet!
Mi ez, allergia vagy nátha? Így lehet eldönteni