Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!
Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ma kaptam ezt a levelet szeretném széles körben megismertetni a cikket.
Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!
Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire
"kakaóitalt" iszik, a laboratórium
ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport
fal, aki bolti
citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát"
kapja,
bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított
baktériumok "köpik ki",
a savanyú a mikroorganizmusok
"izzadmánya".
Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy
világhatalommá
szerveződött maffia, az ízipar, s
laboratóriumokban előállított
(titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja
ízlelésünket.
Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris
önrendelkezés joga. Nem
azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az,
aminek látszik.
Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német
aromagyár állítja elő
ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos
összetevő
keverékéből.
(A Föld teljes epertermése az "eperből"
készült fagylaltok, joghurtok,
desszertek mennyiségének egy százalékát sem
fedezné!)
Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és
krémsajtot
varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét,
ricinusolajból
őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!)
madártollból
péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből
és gyanús zsiradékból
műszalonnát.
A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a
gyapotszálat
(pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény
rostjaiból kenyeret
sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol
nevű vegyület a
grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a
ropogós kenyérhéj, a
filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.
Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot
eszünk, hanem vizet
mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e
virtuális valóságában már
a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban
a húsgyárak
"folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak,
amiben 30-90 másodperc
alatt meg lehet "füstölni" a terméket.
Ráadásul a vásárlókat mézédes
hazugságokkal etetik.
A Danone Actimel "szuperegészséges"
joghurtital egyszerre tartalmaz
két (veszélyesnek tartott) édesítőszert,
aszpartámot és K-aceszulfámot
is.
A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét,
aki gyerekkorától
hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-,
foszforsav-, citromsav-,
nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a
kólák összetétele),
annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar
tehát
"maszkírozza" az ízeket, ha kell,
korrigálja és retusálja őket (mint
Sztálin környezetét a korabeli fotókon),
hozzászoktat bennünket a
kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok
ízéhez, reklámokkal és
aromákkal etet, ízfüggővé tesz.
Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak
(köztük hétezer
aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok
nélkül, melyek
összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor
még az ételre
allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az
élelmiszer-ipari
termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan
lenne. *Az íz az
ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja,
életünket manipulálja.
Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz
legfontosabb funkciója a
táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy
mit nem szabad
megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik
velünk az eredeti
ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.
A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent
nagyszerű
pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó).
De nemcsak a Knorr
és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre
szóló adagban mindössze
két gramm szárított marhahús található), hanem
szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a
csecsemőtápszer. Érzékeinket
manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint
gondolatainkat. Egész
életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az
asztalra került ételeknek
már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.
A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már
nem ismeri az ételek
eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt
vargányát. "De hát
végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár
mérnöke - az élvezet
fantázia dolga." Már akinek.
NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!
KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG
MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!
Vedd a Magyar házi kaját ha módodban áll !!!
|
|
faral faral írta 11 perce a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:
When your website or blog goes live for the first time, it is...
aliumair umairali írta 24 perce a(z) A Legacy of Excellence: The History of Richardson Hats fórumtémában:
Thank you because you have been willing to share ...
yeyef seo írta 29 perce a(z) Lapos has szülés után is: LoveYourBelly fórumtémában:
This is my first time visit to your blog and I am very interested...
reyan Jack írta 33 perce a(z) SportsFire - Your Best Sports Enthusiasts fórumtémában:
Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...
reyan Jack írta 33 perce a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...
reyan Jack írta 34 perce a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:
hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...
reyan Jack írta 34 perce a(z) SportsFire - Your Best Sports Enthusiasts fórumtémában:
hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...
reyan Jack írta 41 perce a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:
Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...
reyan Jack írta 41 perce a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:
hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...
reyan Jack írta 46 perce a(z) Hogyan készülsz testben és lélekben az őszi napokra? fórumtémában:
Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Nyílt tájékoztató az Új YessPlus vásárlói és üzleti lehetőségekről.
Magas vérnyomást okozhat egy élelmiszeripari adalék