Egészség: A megetetett társadalom

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4177 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1310 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 2808 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4177 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1310 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 2808 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4177 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1310 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 2808 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4177 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1310 db
  • Fórumtémák - 164 db
  • Linkek - 2808 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ma kaptam ezt a levelet szeretném széles körben megismertetni a cikket.

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium
ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti
citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja,
bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki",
a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá
szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított
(titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket.
Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem
azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő
ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő
keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok,
desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot
varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból
őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból
péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból
műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat
(pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret
sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a
grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a
filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet
mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már
a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak
"folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc
alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes
hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz
két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot
is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától
hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-,
nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele),
annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát
"maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint
Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a
kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és
aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer
aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek
összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre
allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari
termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az
ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja.
Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a
táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad
megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti
ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű
pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr
és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze
két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket
manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész
életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek
már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek
eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát
végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet
fantázia dolga." Már akinek.


NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!

KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!



Vedd a Magyar házi kaját  ha módodban áll !!!

 

Címkék: adalék aromák laboratórium vásárlók ízek ízlelőbimbók

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Véghné Krisztina üzente 13 éve

Tényleg nem kéne az előállítókat köpdösni, csak egyszerűen nem kell megvenni a terméküket. Nem azért gyártanak vacak utánzatokat, mert nincs igazi, hanem mert ezen van a nagyobb haszon. Mivel megvesszük a termékeiket, miért gyártana igazit, ha nekünk ez is megfelel, neki pedig telik a zsebe. És nem kéne megvenni a szükséges élelmiszer többszörösét, túlfogyasztás van. Tudatosabb vásárlókra lenne szükség.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Természetesen az ember próbál minél igazibb dolgokat enni, de azt se felejtsük el, hogy a Föld egyszerűen túlnépesedett. Nem tudja már eltartani ezt a mennyiségű embert, ezért megvalósíthatatlan gyakorlatilag, hogy minden egyes ember táplálékfogyasztása kizárólag valódi összetevőkből álljon. Ezt csak azért mondom, mert mindenki ilyenkor az előállítókat köpdösi, de abba egy percre sem gondol bele, hogy a Föld eltartóképessége igenis KORLÁTOZOTT!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sajnos a fent leírtak tények.

Ezért én is magamnak, családomnak szinte mindent, amit csak lehet saját magam készítek el. Persze van is vele dolog elég, szinte mindig a konyhában állok, de legalább tudom, hogy mit eszem. S bár elmúltam már 50 éves, beteg szinte alig vagyok. A kórházat is csak egyszer láttam, amikor a fiamat szültem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nekem ez nem ujjdonság.meg is teszünk a családdal mindent amit tudunk,hogy egészségesebben élhesünk.jó mondjuk nekünk van kertünk...

Válasz

Ez történt a közösségben:

faral faral írta 11 perce a(z) The Value of Online Casino Reviews fórumtémában:

When your website or blog goes live for the first time, it is...

aliumair umairali írta 24 perce a(z) A Legacy of Excellence: The History of Richardson Hats fórumtémában:

Thank you because you have been willing to share ...

yeyef seo írta 29 perce a(z) Lapos has szülés után is: LoveYourBelly fórumtémában:

This is my first time visit to your blog and I am very interested...

reyan Jack írta 33 perce a(z) SportsFire - Your Best Sports Enthusiasts fórumtémában:

Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...

reyan Jack írta 33 perce a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:

Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...

reyan Jack írta 34 perce a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:

hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...

reyan Jack írta 34 perce a(z) SportsFire - Your Best Sports Enthusiasts fórumtémában:

hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...

reyan Jack írta 41 perce a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:

Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...

reyan Jack írta 41 perce a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:

hi was just seeing if you minded a comment. i like your ...

reyan Jack írta 46 perce a(z) Hogyan készülsz testben és lélekben az őszi napokra? fórumtémában:

Some truly wonderful work on behalf of the owner of this ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu