Egészség: 10 természetes vitaminpótló növény!

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4018 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1290 db
  • Fórumtémák - 141 db
  • Linkek - 2807 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4018 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1290 db
  • Fórumtémák - 141 db
  • Linkek - 2807 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4018 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1290 db
  • Fórumtémák - 141 db
  • Linkek - 2807 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség Klubban!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, és máris hozzáférhetsz az érdekfeszítő tartalmakhoz, amik egészségünk megőrzése érdekében fogantak. Itt beszélgethetsz a többiekkel, írhatsz blogot és fórumozhatsz. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 4018 fő
  • Képek - 751 db
  • Videók - 636 db
  • Blogbejegyzések - 1290 db
  • Fórumtémák - 141 db
  • Linkek - 2807 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Egészség Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A vitamin pótlása fontos szervezetünk működéséhez. Bemutatjuk a legjobb 10 természetes vitaminforrást,és gyógynövényt, amelyek különleges gyógyító hatással bírnak.

Régen még nem voltak vitamin pirulák és más mesterséges készítmények, az emberek a természetből nyerték ki a szükséges vitamin szükségletüket.

A mai rohanó világban csak bemegyünk a patikába, és megvesszük a több ezer forintos mesterséges kapszulákat. Pedig a természet a növények és a gyümölcsök igen nagy mennyiségben kínálják fel nekünk a vitaminok széles skáláját.

Ha ügyesen válogatjuk össze étrendünket 100%-an fedezzük a napi vitamin szükségletünket, és sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Íme, a 10 legjobb vitaminbomba:

Áfonya:

Az áfonyát sokan csak akkor látják, ha az erdőben sétálnak, hiszen egy vadon termő növényről van szó, ám egyre többen termesztik is kiskertekben, mert bogyójából lekvár, szörp és más finomság is készíthető.

Termése és a belőle készült tea, vagy lekvár igen magas gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett csökkenti a magas cukorszintet, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. Ásványi anyagok közül a króm és a mangán található meg benne.

Az áfonya gyümölcse augusztusban gyűjthető be, de érdemes otthon is termeszteni.

Aloé:

Bár nálunk a növényt még kevesen használják, pedig a levelében található gél szerű anyag gyulladáscsökkentő és véralvadást elősegítő, épp ezért használható fel sérülések, horzsolások gyógyítására.

Kozmetikumként arcra és a bőrre kenve bőrfiatalító hatása igen látványos, rendszeres használata folytán bőrünk bársonyos, és sima lesz. Belsőleg fogyasztva, csak óvatosan!

A vitaminok és ásványi anyagok egész tárháza található meg ebben a növényben, épp ezért érdemes otthon nevelni pár cserép aloét. Használata: Vágjunk le egy nagyobb levelet, majd egy éles késsel vágjuk ketté hosszában, és a belsejében található fehér gélt használjuk fel.

Babér:

A babér nem csak az egyik legismertebb fűszerünk, de már az ókorban is sok mindenre használták. Azt hogy milyen sokra tartották ezt a növényt, jól mutatja, hogy ebből készült pl. a császár babér koszorúja is.

Erős jellegzetes illata miatt igen jól bevált, mint szúnyog vagy rovarirtó szer is.

A babérból készült fürdő kellemesen nyugtat, és relaxáló hatása is magas. A teája baktériumölő, emellett elpusztítja a gombákat. Szintén ültethetjük kertbe, de télre érdemes betakarni a tövét, vagy védett helyre vinni, mert az erős fagyoknál kipusztul.

Bazsalikom:

Az ókori görögöknél az ellenségeskedés jelképe volt, míg Skandináviában a szerelmesek jelképe lett. Erős aromája miatt óvatosan kell adagolni az ételekhez, ám ha a bazsalikom olaját bőrünkre kenjük, elpusztítja a baktériumokat, és gyógyítja a gyulladásos sérüléseket. Magas az A és a C-vitamin tartalma, a belől készült teát érdemes kis mértekben fogyasztani.


Csalán:

Első hallásra mindenkinek a gyomnövény jut róla eszébe, ami igen kellemtelenül csíp, ha hozzá érünk. Pedig az egyik legértékesebb gyógynövény is egyben, amit nagymamáink még jól ismertek, épp ezért sok kertben ültették és gondozták is ezt a növényt.

A beteg köszvényes vagy reumás betegeket sokszor csapkodták csalánnal, mert nagyon jól gyógyítja ezeket a betegségeket. A belőle készült tea igen magas vízhajtó hatással bír, valamint gyulladás csökkentő szerként is hatásos.

Igen magas a C és a B és a K vitamin tartalma. Érdemes ültetni akár egy cserépbe is, és bánjunk vele, kesztyűs kézzel.

Csipkebogyó:

Az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növény, a belőle készült teát világ szertefogyasztják.

Nálunk a csipkebogyó szörp és a lekvár igen közkedvelt. Sajnos a szárítás folyamán az aszkorbinsav 75 %-a lebomlik, így érdemes nyersen fogyasztani. Készíthetünk belőle teát, ilyenkor a frissen szedett bogyókat forrázzuk le, majd hagyjuk állni, 15-20 percig.

Piros termését augusztusban és szeptemberben gyűjthetjük be.

Fokhagyma:

A régi kuruzslók egyszerűen csak csodaszerként emlegették, és nem hiába.

Ma már az egyik legtöbbet használt konyhai növényünk, de talán nem is vagyunk vele tisztában milyen értékes ez a kis növény.

Manapság a szaga miatt nem fogyasztjuk nyersen pedig fertőtlenítő hatása igen magas, emellett csökkenti a magas vérnyomást, és a koleszterin szintet, valamint megakadályozza a vérrög képződését.

Ha valakit nagyon zavar a kellemetlen szag, rágcsáljon mellé petrezselymet. vagy édesköményt.

Kiskertekbe ültetve elűzi a nem kívánt látogatókat, a fokhagymát messze elkerüli mindenféle rovar, és fertőzéses betegség is.


Ginzeng:

Kínából származó ősi növény, amelynek hatása a mai napig vitatott, nálunk csak kevesen ismerik.

Ám az mindenképp bizonyított, hogy fogyasztása során igen nagy mértéken nő az állóképességünk, és a koncentráció is erősödik. Késlelteti az öregedést, és általános serkentő szerként is használható. Férfiaknak is!

Petrezselyem:

A petrezselyem szintén egy igen sokoldalú növény, amely rendszeres fogyasztáskor vízhajtó hatású, csökkenti a magas vérnyomást, és lehelet frissítőként is kiváló.

Magas az A és a C-vitamin tartalma. A gyökere és a levele is felhasználható, nyersen vagy teának is fogyasztható.

A vitamin pótlása fontos szervezetünk működéséhez. Bemutatjuk a legjobb 10 természetes vitaminforrást,és gyógynövényt, amelyek különleges gyógyító hatással bírnak.

Régen még nem voltak vitamin pirulák és más mesterséges készítmények, az emberek a természetből nyerték ki a szükséges vitamin szükségletüket.

A mai rohanó világban csak bemegyünk a patikába, és megvesszük a több ezer forintos mesterséges kapszulákat. Pedig a természet a növények és a gyümölcsök igen nagy mennyiségben kínálják fel nekünk a vitaminok széles skáláját.

Ha ügyesen válogatjuk össze étrendünket 100%-an fedezzük a napi vitamin szükségletünket, és sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Íme, a 10 legjobb vitaminbomba:

Áfonya:

Az áfonyát sokan csak akkor látják, ha az erdőben sétálnak, hiszen egy vadon termő növényről van szó, ám egyre többen termesztik is kiskertekben, mert bogyójából lekvár, szörp és más finomság is készíthető.

Termése és a belőle készült tea, vagy lekvár igen magas gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett csökkenti a magas cukorszintet, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. Ásványi anyagok közül a króm és a mangán található meg benne.

Az áfonya gyümölcse augusztusban gyűjthető be, de érdemes otthon is termeszteni.

Aloé:

Bár nálunk a növényt még kevesen használják, pedig a levelében található gél szerű anyag gyulladáscsökkentő és véralvadást elősegítő, épp ezért használható fel sérülések, horzsolások gyógyítására.

Kozmetikumként arcra és a bőrre kenve bőrfiatalító hatása igen látványos, rendszeres használata folytán bőrünk bársonyos, és sima lesz. Belsőleg fogyasztva, csak óvatosan!

A vitaminok és ásványi anyagok egész tárháza található meg ebben a növényben, épp ezért érdemes otthon nevelni pár cserép aloét. Használata: Vágjunk le egy nagyobb levelet, majd egy éles késsel vágjuk ketté hosszában, és a belsejében található fehér gélt használjuk fel.

Babér:

A babér nem csak az egyik legismertebb fűszerünk, de már az ókorban is sok mindenre használták. Azt hogy milyen sokra tartották ezt a növényt, jól mutatja, hogy ebből készült pl. a császár babér koszorúja is.

Erős jellegzetes illata miatt igen jól bevált, mint szúnyog vagy rovarirtó szer is.

A babérból készült fürdő kellemesen nyugtat, és relaxáló hatása is magas. A teája baktériumölő, emellett elpusztítja a gombákat. Szintén ültethetjük kertbe, de télre érdemes betakarni a tövét, vagy védett helyre vinni, mert az erős fagyoknál kipusztul.

Bazsalikom:

Az ókori görögöknél az ellenségeskedés jelképe volt, míg Skandináviában a szerelmesek jelképe lett. Erős aromája miatt óvatosan kell adagolni az ételekhez, ám ha a bazsalikom olaját bőrünkre kenjük, elpusztítja a baktériumokat, és gyógyítja a gyulladásos sérüléseket. Magas az A és a C-vitamin tartalma, a belől készült teát érdemes kis mértekben fogyasztani.


Csalán:

Első hallásra mindenkinek a gyomnövény jut róla eszébe, ami igen kellemtelenül csíp, ha hozzá érünk. Pedig az egyik legértékesebb gyógynövény is egyben, amit nagymamáink még jól ismertek, épp ezért sok kertben ültették és gondozták is ezt a növényt.

A beteg köszvényes vagy reumás betegeket sokszor csapkodták csalánnal, mert nagyon jól gyógyítja ezeket a betegségeket. A belőle készült tea igen magas vízhajtó hatással bír, valamint gyulladás csökkentő szerként is hatásos.

Igen magas a C és a B és a K vitamin tartalma. Érdemes ültetni akár egy cserépbe is, és bánjunk vele, kesztyűs kézzel.

Csipkebogyó:

Az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növény, a belőle készült teát világ szertefogyasztják.

Nálunk a csipkebogyó szörp és a lekvár igen közkedvelt. Sajnos a szárítás folyamán az aszkorbinsav 75 %-a lebomlik, így érdemes nyersen fogyasztani. Készíthetünk belőle teát, ilyenkor a frissen szedett bogyókat forrázzuk le, majd hagyjuk állni, 15-20 percig.

Piros termését augusztusban és szeptemberben gyűjthetjük be.

Fokhagyma:

A régi kuruzslók egyszerűen csak csodaszerként emlegették, és nem hiába.

Ma már az egyik legtöbbet használt konyhai növényünk, de talán nem is vagyunk vele tisztában milyen értékes ez a kis növény.

Manapság a szaga miatt nem fogyasztjuk nyersen pedig fertőtlenítő hatása igen magas, emellett csökkenti a magas vérnyomást, és a koleszterin szintet, valamint megakadályozza a vérrög képződését.

Ha valakit nagyon zavar a kellemetlen szag, rágcsáljon mellé petrezselymet. vagy édesköményt.

Kiskertekbe ültetve elűzi a nem kívánt látogatókat, a fokhagymát messze elkerüli mindenféle rovar, és fertőzéses betegség is.


Ginzeng:

Kínából származó ősi növény, amelynek hatása a mai napig vitatott, nálunk csak kevesen ismerik.

Ám az mindenképp bizonyított, hogy fogyasztása során igen nagy mértéken nő az állóképességünk, és a koncentráció is erősödik. Késlelteti az öregedést, és általános serkentő szerként is használható. Férfiaknak is!

Petrezselyem:

A petrezselyem szintén egy igen sokoldalú növény, amely rendszeres fogyasztáskor vízhajtó hatású, csökkenti a magas vérnyomást, és lehelet frissítőként is kiváló.

Magas az A és a C-vitamin tartalma. A gyökere és a levele is felhasználható, nyersen vagy teának is fogyasztható.

A vitamin pótlása fontos szervezetünk működéséhez. Bemutatjuk a legjobb 10 természetes vitaminforrást,és gyógynövényt, amelyek különleges gyógyító hatással bírnak.

Régen még nem voltak vitamin pirulák és más mesterséges készítmények, az emberek a természetből nyerték ki a szükséges vitamin szükségletüket.

A mai rohanó világban csak bemegyünk a patikába, és megvesszük a több ezer forintos mesterséges kapszulákat. Pedig a természet a növények és a gyümölcsök igen nagy mennyiségben kínálják fel nekünk a vitaminok széles skáláját.

Ha ügyesen válogatjuk össze étrendünket 100%-an fedezzük a napi vitamin szükségletünket, és sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.

Íme, a 10 legjobb vitaminbomba:

Áfonya:

Az áfonyát sokan csak akkor látják, ha az erdőben sétálnak, hiszen egy vadon termő növényről van szó, ám egyre többen termesztik is kiskertekben, mert bogyójából lekvár, szörp és más finomság is készíthető.

Termése és a belőle készült tea, vagy lekvár igen magas gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, emellett csökkenti a magas cukorszintet, így a cukorbetegek is fogyaszthatják. Ásványi anyagok közül a króm és a mangán található meg benne.

Az áfonya gyümölcse augusztusban gyűjthető be, de érdemes otthon is termeszteni.

Aloé:

Bár nálunk a növényt még kevesen használják, pedig a levelében található gél szerű anyag gyulladáscsökkentő és véralvadást elősegítő, épp ezért használható fel sérülések, horzsolások gyógyítására.

Kozmetikumként arcra és a bőrre kenve bőrfiatalító hatása igen látványos, rendszeres használata folytán bőrünk bársonyos, és sima lesz. Belsőleg fogyasztva, csak óvatosan!

A vitaminok és ásványi anyagok egész tárháza található meg ebben a növényben, épp ezért érdemes otthon nevelni pár cserép aloét. Használata: Vágjunk le egy nagyobb levelet, majd egy éles késsel vágjuk ketté hosszában, és a belsejében található fehér gélt használjuk fel.

Babér:

A babér nem csak az egyik legismertebb fűszerünk, de már az ókorban is sok mindenre használták. Azt hogy milyen sokra tartották ezt a növényt, jól mutatja, hogy ebből készült pl. a császár babér koszorúja is.

Erős jellegzetes illata miatt igen jól bevált, mint szúnyog vagy rovarirtó szer is.

A babérból készült fürdő kellemesen nyugtat, és relaxáló hatása is magas. A teája baktériumölő, emellett elpusztítja a gombákat. Szintén ültethetjük kertbe, de télre érdemes betakarni a tövét, vagy védett helyre vinni, mert az erős fagyoknál kipusztul.

Bazsalikom:

Az ókori görögöknél az ellenségeskedés jelképe volt, míg Skandináviában a szerelmesek jelképe lett. Erős aromája miatt óvatosan kell adagolni az ételekhez, ám ha a bazsalikom olaját bőrünkre kenjük, elpusztítja a baktériumokat, és gyógyítja a gyulladásos sérüléseket. Magas az A és a C-vitamin tartalma, a belől készült teát érdemes kis mértekben fogyasztani.


Csalán:

Első hallásra mindenkinek a gyomnövény jut róla eszébe, ami igen kellemtelenül csíp, ha hozzá érünk. Pedig az egyik legértékesebb gyógynövény is egyben, amit nagymamáink még jól ismertek, épp ezért sok kertben ültették és gondozták is ezt a növényt.

A beteg köszvényes vagy reumás betegeket sokszor csapkodták csalánnal, mert nagyon jól gyógyítja ezeket a betegségeket. A belőle készült tea igen magas vízhajtó hatással bír, valamint gyulladás csökkentő szerként is hatásos.

Igen magas a C és a B és a K vitamin tartalma. Érdemes ültetni akár egy cserépbe is, és bánjunk vele, kesztyűs kézzel.

Csipkebogyó:

Az egyik legmagasabb C-vitamin tartalmú növény, a belőle készült teát világ szertefogyasztják.

Nálunk a csipkebogyó szörp és a lekvár igen közkedvelt. Sajnos a szárítás folyamán az aszkorbinsav 75 %-a lebomlik, így érdemes nyersen fogyasztani. Készíthetünk belőle teát, ilyenkor a frissen szedett bogyókat forrázzuk le, majd hagyjuk állni, 15-20 percig.

Piros termését augusztusban és szeptemberben gyűjthetjük be.

Fokhagyma:

A régi kuruzslók egyszerűen csak csodaszerként emlegették, és nem hiába.

Ma már az egyik legtöbbet használt konyhai növényünk, de talán nem is vagyunk vele tisztában milyen értékes ez a kis növény.

Manapság a szaga miatt nem fogyasztjuk nyersen pedig fertőtlenítő hatása igen magas, emellett csökkenti a magas vérnyomást, és a koleszterin szintet, valamint megakadályozza a vérrög képződését.

Ha valakit nagyon zavar a kellemetlen szag, rágcsáljon mellé petrezselymet. vagy édesköményt.

Kiskertekbe ültetve elűzi a nem kívánt látogatókat, a fokhagymát messze elkerüli mindenféle rovar, és fertőzéses betegség is.


Ginzeng:

Kínából származó ősi növény, amelynek hatása a mai napig vitatott, nálunk csak kevesen ismerik.

Ám az mindenképp bizonyított, hogy fogyasztása során igen nagy mértéken nő az állóképességünk, és a koncentráció is erősödik. Késlelteti az öregedést, és általános serkentő szerként is használható. Férfiaknak is!

Petrezselyem:

A petrezselyem szintén egy igen sokoldalú növény, amely rendszeres fogyasztáskor vízhajtó hatású, csökkenti a magas vérnyomást, és lehelet frissítőként is kiváló.

Magas az A és a C-vitamin tartalma. A gyökere és a levele is felhasználható, nyersen vagy teának is fogyasztható.

Galagonya:

Kiváló szívgyógyszer, amely hátráltatja az érelmeszesedést, és csökkenti a koleszterin szintet. Tágítja a szívkoszorú ereit, ezáltal javítja az oxigén ellátást. Rendszeres fogyasztása állttal csökkentjük az infarktus kialakulásának veszélyét.

Ahhoz hogy gyógyító hatását kifejtse, rendszeresen kell fogyasztani a levelekből és virágából készült teát. Napi egy csészénél többen ne igyunk meg. A galagonya levelében, termésében és virágában egyaránt sok, a szervezetünk számára fontos anyag fordul elő. Hatóanyagai megvédik a növény C-vitamin tartalmát

http://www.noinetcafe.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=708:10-termeszetes-vitaminpotlo-noeveny&catid=117:vitamin-abc&Itemid=97

Címkék: egészség növény vitamin

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kollárné Márta üzente 12 éve

Mind ez nagyon szép csak a növényekben sokkal kevesebb az ásványianyag,vitamin mint régen volt .Ezért kell a táplálékkiegészítő!

Válasz

Ez történt a közösségben:

aliumair umairali írta 3 órája a(z) Orvos ajánló,ha elakadtál fórumtémában:

Excellent article. Very interesting to read. I really love to read...

aliumair umairali írta 3 órája a(z) Play the hottest puzzle online game fórumtémában:

You make so many great points here that I read your article a ...

reyan Jack írta 5 órája a(z) Milyen gyakran veszel friss zöldséget,gyümölcsöt? fórumtémában:

The role of a cultural media manager has appealed to the ...

reyan Jack írta 5 órája a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to ...

reyan Jack írta 5 órája a(z) Hogyan készülsz a karácsonyra? fórumtémában:

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to ...

reyan Jack írta 5 órája a(z) Lapos has szülés után is: LoveYourBelly fórumtémában:

The role of a cultural media manager has appealed to the ...

aliumair umairali írta 6 órája a(z) Orvos ajánló,ha elakadtál fórumtémában:

Thank you because you have been willing to share ...

ahmed affan írta 6 órája a(z) Matrac tanácsadás fórumtémában:

Awesome and interesting article. Great things you've ...

reyan Jack írta 6 órája a(z) Áttörés a lehetőséghez fórumtémában:

Most of the time I don’t make comments on websites, but ...

alam mehmood írta 6 órája a(z) Csontritkulás?= Ca hiány?=Egyéb betegségek? fórumtémában:

You made such an interesting piece to read, giving every ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu