Hindulák Péterné üzente 11 éve

Himalája só a legjobb!!!

Válasz

Ternay Anna üzente 11 éve

Végre valaki! Köszönöm, ez ütős volt.Hogy kezeli ezt a helyzetet a kormány? Hogyhogy még nem folytattak le nyomozást? Kínában kisebb mérgezésért kivégzés jár... Feljelentés ? Mi a helyzet a külföldi sókkal? Azokat is feltuningolták , és amit itt csomagolnak (forgalomban van )az is mind ártalmas? Most már sehol nem vagyunk biztonságban? Ma vettem himalájai étkezési sót, remélem az még nem árt.De igen drága.1-2 kg-os tételben nem kapható még a tiszta adalékmentes só?Ha valaki tud, írjon ide elérhetőséget.Köszönettel, üdv: Anna

Válasz

Weixl-Várhegyi László üzente 11 éve

Már lehet a patikai sóval megegyező tisztaságú sót kapni a Herba Házban és több bioboltban is, vagy meg lehet rendelni a www.tisztaso.hu honlapról, vagy a 06-79-425-666-os telefonon.
'Dr.Weixl-V.László

Válasz

Weixl-Várhegyi László üzente 11 éve

Ez a hír kész átverés!
Az igazság itt van:

A SÓ ÉLETTANI HATÁSAIRÓL

Valamikor háborúk folytak a só-útvonalak, valamint a só-lelőhelyek megszerzéséért. Már Hippokrátesz óta tudjuk, hogy a vérünk só-tartalma, a magzatvíz só-tartalma, valamint az Ős-óceánok sótartalma évmilliók óta ugyanolyan arányú, s ez genetikailag azóta sem változott meg. Életünk tehát a sótól függ!! A köznapi életben, a vegyszerboltokban vagy akár a patikákban sokféle sót használnak és árusítanak, de ha az nem étkezési, azaz konyhasó, akkor jelzőként mindig hozzáteszik, hogy milyen sókról van szó. Például kálium-ferro-cianid, azaz sárgavérlúg-só (ami veszélyes méreg, de sajnos ezt a bolti sókban csomósodásgátló szerként használják!!!), pétisó (műtrágya), káliumklorid, kálisó (sajnos ebből is túl sokat tartalmaznak a bolti sók!!!), vagy más fémsók (réz-sók, cink-sók, alumínium-sók, stb). Egyedül a nátriumkloridot (NaCl) nevezik konyhasónak, vagy étkezési sónak, vagy csak tisztán, egy szóval kifejezve, só-nak!!! Ha tehát sima sóról beszélünk, akkor az mindig étkezési, vagy konyhasót jelent, azaz egyszerűen csak só-ról van szó. Annyira gyakori a só-szóhasználat, hogy 100 megkérdezett emberből mindenki tudta, hogy a só, az konyhasó, vagyis étkezési só, de kb. 60-an nem tudták, hogy a só nem más, mint NaCl, azaz nátrium klorid.

Ha valaki meghal és elporlasztják a krematóriumban és megvizsgálják a szervezetében a nátrium és kálium tartalmat, akkor kiderül, hogy mindkét fémből ugyanannyit tartalmaz a szervezetünk, azaz arányuk 1:1 arányú. Ezen vizsgálatok miatt az utóbbi időben olyan téves nézetek látnak napvilágot az egészségügyben, amit sajnos még sok orvos is elfogad, hogy étkezéseknél is tartani kell ezt az arányt!. Nem veszik figyelembe, hogy más egy élettelen test, amelyben már nem zajlanak élettani folyamatok, azaz nincs élet, és más egy élő test, amelyben keringés és anyacsere folyamatok zajlanak! Nem véletlen, hogy egy fiziológiás oldatban, vagy egy infúzióban, amelyet élő szervezetekbe jutatnak, az érrendszeren keresztül, közvetlenül a véráramba 30-szor több nátriumot jutatnak be, mint káliumot!!! Erre a 30:1 arányra azért van szükség, mert a kálium legnagyobb része a sejteken belül van a testünkben, míg a nátrium nagy része a sejteken kívül. Az élet lényege pedig az, hogy a sejthártyánál meglegyen a megfelelő arányú ozmotikus egyensúly a sejten kívüli nátrium és a sejten belüli kálium között. Ha ez az egyensúly valami miatt felborul és a nátriumvesztés miatt, kálium túlsúly keletkezik, akkor akármilyen erős és fiatal valaki, meg fog állni a szíve!!! Az izzadással, a széklettel, a vizelettel, a légzéssel sok nátriumot és kevés káliumot ürít ki a szervezetünk, de a bőrünk kipárolgásával is nagy a szervezet nátrium vesztése, azaz borul a 30:1-hez arány!

A só-hiány gyakori tünet! Megerőltető edzés után sokan esünk abba a csapdába, hogy akár egy liter hideg vizet is megiszunk egyszerre, hogy a szomjunkat oltsuk. Nagymértékű izzadás után az elektrolitszegény víz bevitele azonban a vér felhígulásához vezet, ami súlyos esetben kómát vagy halált is okozhat. A só- és folyadékháztartás szabályozása a szervezetben kiemelt jelentőségű az alapvető szervfunkciók ellátásában. Ezért a só- vízháztartást érintő jelentős eltéréseknek súlyos következményei vannak. Ezért halnak meg az edzés, vagy verseny közben sportolók (Zavadszky, Kolonics, Fehér Miklós, stb).

Intenzív mozgás során - főleg meleg időben - izzadással a szervezet nagy mennyiségű folyadékot, és arányaiban még nagyobb mennyiségű sót, például nátriumot veszít. Erőteljes mozgással az izzadság mennyisége elérheti a két litert óránként akár 8 grammos nátrium veszteséggel (a napi ajánlott nátriumbevitel átlagos életfeltételek mellett 12 gramm egy felnőtt embernek, amit körülbelül 20 gramm konyhasó tartalmaz). Vízmérgezés során a vér csökkent nátriumtartalma miatt a szervezetben számos sejt károsodik. A nátrium egy olyan ion a szervezetben, ami nagyrészt a sejten kívüli térben található (mint például a vér), és fontos szerepe van a víz érpályában tartásában. Csökkent nátriumszint mellett így több víz tud a sejtekbe jutni, amitől azok megduzzadnak (ödémásak lesznek), és hosszabb távon a szervek károsodásához vezetnek. Hogy melyik szervben milyen mértékű a duzzanat, azt az adott szerv felépítése határozza meg. A korai és súlyos tünetekért leginkább az agyszövet duzzanata a felelős, mert a zárt koponyában az agy csak korlátozott mértékben tud tágulni, és hatalmasra növelheti a koponyán belüli nyomást, ami halálhoz vezethet.
A vízmérgezés tüneteit gyakran összekeverik a sportolók a kiszáradás jeleivel - ilyenkor még több víz elfogyasztása súlyosbíthatja a tüneteket, amik a következők: hányinger, ingerlékenység, nyugtalanság, izomgörcsök, megváltozott viselkedés. Súlyos esetben epileptiform görcsök, eszméletlenség, kóma, végül halál.
Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mennyi víz okozhat vízmérgezést, mert az a szervezet adott állapotától és a megterhelés körülményeitől is függ. Fontos mindenkinek megismernie a folyadékszükségletét, amit rendszeres mozgást végzőknél az edzés utáni közérzet is jelez. Kevés izzadással járó vagy rövid ideig tartó edzésnél vízmérgezéssel nem kell számolnunk.
Fogyasszunk ásványi-só és tisztasó tartalmú italokat az intenzív, hosszú ideig tartó edzés során. A piacon ismert márkák közül az Emergen-C a legismertebb, de kapható szaunázáshoz ajánlott sókészítmény is a szaküzletekben. Ilyen italokat magunknak is készíthetünk (például gyümölcslé+víz+só összekeverésével). Ezen kívül edzés előtt fogyaszthatunk erősebben sózott ételeket. A versenylovaknak versenyek előtt plusz sót adnak, hogy jobban szerepeljenek. Jómagam, mint veterán atléta szintén sok tiszta sót viszek be az italaimmal és ételeimmel a szervezetembe a versenyeim előtt, s ezért mindig jól szerepelek, azaz nagyokat dobok a kalapáccsal, a diszkosszal, s egyéb súlyokkal. Mérnökként is volt alkalmam megtapasztalni, hogy a meleg-üzemi dolgozóknak védőitalként milyen sós szódavizet biztosítottak.
Az előzőekben említett tünetek észlelésekor nagy elektrolit-tartalmú italt kell fogyasztani, ami akár sós víz is lehet. Sós ételek fogyasztása is ajánlott, ha valakinek nincs kedve vagy módja ilyeneket inni. Súlyos esetben orvosi segítséget kell kérni, akik vénás só-pótlás (Ringer oldat, vagyis infúziós oldat) révén tudják - szerencsés esetben - rendezni az állapotot. Ezekről bővebb ismereteket lehet szerezni a www.aquanet.fw.hu oldalakról is.
A só tehát végigkíséri életünket a születéstől a halálig. A só nemcsak az ember, hanem minden emlős, de mondhatjuk azt is, hogy minden élőlény számára létfontosságú, ugyanúgy, mint a víz. Az élet lényege a tiszta víz (desztillált víz), a só és a kálium, mert ezek szabályozzák együttesen a szervezet víz-háztartását. Ha ezek aránya nem megfelelő, akkor megbetegszünk, betegek leszünk, pl. asztmások, allergiások, kandidások, rákosok, autoimmun betegek, stb.
A tiszta víz a szervezetben szállító szerepet betöltve távolítja el a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket. A sejten belüli víz-háztartásért a kálium a felelős. A káliumnak alacsony a kiürülési rátája (2%). A növényvilágban is a gyümölcsök húsának a keménysége a kálium által megkötött vízmennyiségtől függ. A napi ételeink a műtrágyázás miatt túl sok káliumot tartalmaznak, de ha bio ételeket fogyasztunk, akkor azoknak is magas lehet a kálium tartalma, főleg, ha azok gabonafélék, hüvelyesek, vagy paradicsomfélék, stb, viszont sót alig- alig tartalmaznak. Ezért, valamint a szervezetből nagyobb kiürülési rátával (65%) bíró nátrium miatt kell a sót mindennap pótolni a szervezetben. Közel 100 betegséget idéz elő közvetlenül, de közvetve ennél jóval többet a só-hiány!
A só vizet von el a sejtekből, mert így biztosítja a sejten kívüli víz-háztartást. Alapjában véve tehát a szervezetünkben kétféle sós víz, azaz „tenger” van, az egyik a sejteken belül, a másik pedig a sejteken kívül. Egészségünk e két „tenger” egyensúlyától függ!!!!! Ezt tudjuk biztosítani elegendő tiszta víz bevitelével, amely lehet desztillált-víz, tisztított esővíz, vagy a fordított (reverz) ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz (ro.víz). A káliumot a zöldségek és gyümölcsök bevitelével bőven biztosítani tudjuk, nincs tehát szükség plusz kálium bevitelére, s főleg nem kálium-só formájában. A szervetlen kálium ugyanis a nagy, mega dózisával (ilyenek a káliummal dúsított étkezési sók!!!) akár szívmegállást is előidézhet. Az USA-ban még van halálbüntetés, de már nem villamosszékkel hajtják végre, hanem 4 gramm kálium intravénás befecskendezésével, ami azonnali szívmegállást idéz elő. Ettől kisebb kálium dózissal állítják meg a szívet a szívműtéteknél. A növényekbe lévő szerves kálium lassabban szívódik fel, főleg akkor, ha már a szervezetbe való bevitelkor megsózzuk egy kicsit, hogy kiegyensúlyozzuk a sóval a kálium túlsúlyt. Nem véletlen, hogy nagyapám annak idején úgy ette a magas kálium tartalmú paradicsomot, hogy minden falatot belemártott a sóba! A só, azaz a nátriumklorid, a szervezetből való magasabb kiürülési rátája miatt, bátrabban használható a magas káliumtartalmú ételek fogyasztásánál. Jó példa erre a magas kálium tatalmú szója fogyasztása. Európában és az USA-ban egyre több szóját fogyasztanak és ez miatt több esetben is hirtelen szívmegállások, vagy azt megelőző szív- és érrendszeri betegségek következtek be, azért mert elhiszik azt a hivatalosan terjesztett lakossággyérítő szlogent, hogy a sok só megbetegít. Ázsiában, főleg Japánban szóját esznek szójával és mégsem fordulnak elő olyan betegségek, mint az európaiaknál, vagy az amerikaiaknál, ráadásul náluk a legmagasabb az átlagéletkor is. Mi ennek a titka? Hát az, hogy a szóját nagyon sósan eszik!!! Nem úgy sóznak, hogy a sót közvetlenül szórják rá a szójás ételeikre, hanem sós szószokat, sós önteteket készítenek, és azzal kompenzálják a szója és egyéb magas kálium tatalmú ételek kálium-nátrium, azaz só-egyensúlyát!!!
A só tehát egy ősi orvosság is, amelyet táplálékkal, a táplálék megsózásával viszünk be. Ha például nem iszunk elegendő tiszta vizet, akkor szervezetünkben vízhiány keletkezik. Ebben a helyzetben a szervezetünk a sejteken kívüli víz-háztartásból („tengerből”) veszi el a szükséges vizet, a vízhiányos sejtek életben tartásához. Ezért kell mindig tiszta vizet inni, mert vízhiányos esetben, végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes, az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni, azaz vízhiány esetén rosszullét, ájulás, vagy akár halál is bekövetkezhet. Nem véletlen tehát, hogy elsősegélyként a megfelelő arányú sós desztvizet adják be intravénásan.
Az úgynevezett extracelluláris-víz (sejteken kívüli) mennyiségét a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: A vesének parancsot ad a só visszatartására, s ezzel a sejteken kívüli vizet megköti. Tehát a vizenyő (ödéma) kialakulásáért a vízhiány a felelős. Ha tehát az intracelluláris (sejteken belüli) víz mennyiségét krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, akkor ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást is. Ez a nyomásnövekedés jelentkezik a hypertónia, azaz magas vérnyomás formájában. A felgyülemlett víz először kisebb nagyobb ödémásodásokat, majd tüdő-ödémát (asthma-cardiale) fog okozni! A terápia az ilyen betegségeknél a vízhiány megszüntetése tiszta víz bevitelével. Ha nem tiszta vizet viszünk be a vízhiány megszüntetésére, akkor az adott víz a benne lévő szennyeződések miatt egyéb betegségeket is előidézhet. Nem véletlen tehát, hogy az infúzióknál desztilláltvizet használnak a közvetlen véráramba való juttatásra. Ne higgyük el tehát azt sem, hogy a desztilláltvíz mérgező a szájon át való bevitelkor, mert akkor a véráramba való bejuttatással, minden infúzió halált okozna!!
A víz szervezetbe való juttatását (megivását) nem túlterhelés szerűen (kivétel a súlyos vízhiányos eset), hanem lassan szakaszosan kell megoldani, addig, amíg a vizelet mennyisége meg nem egyezik a bevitt, megivott vízmennyiséggel!!!
Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetből. Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyős folyadékot visszatartani, s így az meg tud szabadulni, a szövetekben, óvintézkedésként, vízhiány miatt megkötött víztől. Soha ne szedjünk tehát vízhajtót, mert a tiszta víz a legjobb diuretikum, azaz a legjobb vízhajtó szer!!!
A tiszta sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van. A só egy természetes antihiszamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs spray!!! Azzal a különbséggel, hogy nincs mellékhatása!!!! Asztmás rohamnál igyunk meg két három pohár desztillált vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi tiszta sót.
A só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól. Azért van napjainkban sok ember szervezete elsavasodva, mert nem használnak elegendő sót, vagy elegendő sót használnak, de az nem tiszta só, azaz nem tiszta NaCl!!!! A vesének is szüksége van a tiszta sóra a túltengésben lévő savak leépítésére és azok vizelettel történő kiválasztására és kiürítésére. Ha a szervezet sóban szegény, akkor egyre jobban elsavasodik!!! Az agy, az elsavasodása miatt nem megfelelően működik. Ezért fontos a só a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében is. A depresszió kezelésében használt lítium, a sót próbálja meg helyettesíteni. Nem lítiumot kellene adni a betegnek, hanem több tiszta sót!!!!
A tiszta só fontos szerepet tölt be az agyban, a szerotonin- és a melatonin-szint állandó fenntartásában. Ha elegendő tiszta víz és elegendő tiszta só van a szervezetben, akkor azok, mint természetes antioxidánsok, eltávolítják a toxikus salakanyagokat, s így nem kell az esszenciális aminosavakat, mint például a tryptofánt és a tyrozint a szervezetnek „feláldozni”. Ugyanis tryptofán szükséges a szerotonin, a melatonin és tryptamin képzéshez. A jó alvás egyik feltétele a megfelelő melatonin szint az agyban. Nagyon sokan nem is sejtik, hogy sokkal jobban aludnának, ha a tiszta sóval egy kicsit jobba sóznának! A tiszta só tehát nagyon fontos az alvászavaroknál, mivel a só egy természetes altató is egyben.
Sokan nem tudják, hogy a tiszta só megfelelő mértékű használata szükséges a rák megelőzésében és kezelésében. Ha valaki egyszer megszúrja a kezét és az vérezni kezd, akkor meg kell szívnia a sebet, hogy az fertőtlenítve legyen: Az így megízlelt vér sósságát memorizálni kell, ugyanis a vérünk gondoskodik arról, hogy mindig megfelelő mennyiségű NaCl tartalma legyen. Ha nem viszünk be eleget a tiszta sóval, akkor a vér agresszív módon a legtöbb nátriumot tartalmazó szervünkből a csontokból vonja ki azt. Ilyekor felborul a csontanyagcsere és elkezdődik a csontritkulás. Csontritkulás esetén a gyógyítás is a tiszta só megfelelő mértékű használatával gyógyítható. Ha minden reggel az első közép-vizeletünket megkóstoljuk és annak sóssága azonos a vérünk só-tartalmával, akkor előző nap elegendő tiszta sót vittünk be a szervezetünkbe. Ha a sós-íz nem erősebb, mint a vér sóssága, akkor előző nap keveset sóztunk, ha pedig erősebb a vér sósságánál, akkor túl sok sót fogyasztottunk az elmúlt 24 órában. A vizelet sóssága tehát jelzi, hogy elegendő sót juttattunk-e be a szervezetünkbe. Ha például nem elég sós, vagy akár elég sós a reggeli vizeletünk és aznap meleg lesz, vagy pedig izzadással járó erős fizikai igénybevételnek leszünk kitéve, akkor aznap egy kicsit sósabban kell étkeznünk! Igaz ez minden betegségnél, s így a rákos megbetegedéseknél is.
A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek az úgynevezett anareob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. Ha elegendő tiszta víz van a szervezetben és az elegendő tiszta só megnöveli a vér mennyiségét, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákos szövetekbe és elpusztítják azokat. Ezért gyengíti a dehidráció, a nem megfelelő tiszta víz fogyasztás és a nem megfelelő mennyiségű tiszta só fogyasztása az immunrendszert. A mozgással is fokozni lehet a szervezet oxigenizációját, de ekkor is kell a tiszta víz és a tiszta só is! Egyébként igaz az a mondás, hogy a mozgás minden gyógyszert pótol, de olya gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!!! A találmányommal, az oxigénszifonnal (tiszta vízzel kell feltölteni) és az orvosi oxigént tartalmazó oxigénpatronnal olyan szuperoxigénezett vizet lehet előállítani, amelynek liter 2200 mg oldott oxigént tartalmaz. Az ilyen víz rendszeres fogyasztásával is sok oxigén jut be a szervezetbe, és ezáltal még gyorsabban pusztulnak el a rákos sejtek, főleg a még a tiszta sót is elegendő mennyiségben juttatjuk be a szervezetünkbe az étkezések alkalmával.
A só fontos nemcsak a csontozat, hanem a izomzat és az erőnlét fenntartásához is. A hiedelmekkel ellentétben, a tiszta só csökkenti a szívritmus zavarokat is és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. A víz-só aránya is kiemelten fontos! Egy sószegény táplálkozás magas vízfogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezet. Tehát nem a sok só idézi elő a magas vérnyomást, hanem a kevés!!! Ha valaki vizet iszik és sót nem vagy csak keveset fogyaszt, akkor nem marad elég víz a vérkeringésben és így a véredények nem töltődnek fel megfelelően. A bolti sók káliummal szennyezettek, szintúgy, mint az élelmiszeripar által előállított, nem tiszta sóval tartósított élelmiszerek, s ez miatt is megváltozik a sejtek, különösen az erre érzékeny vér Na/K aránya, s ez miatt alakulnak ki a szív és érrendszeri betegségek, sőt szívmegállás is létrejöhet!!! Sajnos manapság a boltokban, de még a bioboltokban sem lehet tiszta sót kapni. Valamennyi só különböző kálium-sókkal van dúsítva, s vannak olyan sók is, amelyeknek mindössze 30-35 %-os az NaCl tatalma! Hol lehet vásárolni tiszta, legalább 99%-os NaCl tartalmú sót? Hát a patikákban, de ott újabban csak orvos vényre adják ki, vagy csak 10 dkg-ot adnak vény nélkül. Külföldi patikákban gond nélkül lehet egyes országokban, akár 10 kg-ot is vásárolni. Lehet kapni egyes vegyszerboltokban, de ott a kilónkénti ára 2000 Ft felett van! Az izraelita vallásúak a rabbijuktól rabbi-pecsétes kóser sót kapnak, így az is garantáltan 99 % feletti NaCl tatalmú. Vannak még más kóser sók is, de azok szintén nem ilyen magas NaCl tartalmúak, és azokban is csomósodás gátlásra sárgavérlúg-sót (mérgező kálium-ferro-cianid!!). A www.tisztaso.hu weboldalról lehet a neten rendelni patikaival megegyező tisztaságú NaCl-t, 25 kg-os kiszerelésben, de hamarosan lehet majd kapni egyes üzletekben kisebb kicsomagolásban is.
Az is érdekes, hogy a cukorbetegségnél is a tiszta só gyógyít! A tiszta só ugyanis segíti a vércukor-szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A tiszta víz és a tiszta só csökkenti az érrendszeri károsodásokat minden szervünknél, de különösen jól észrevehető ez a látásunkon a szemünknél. A sejteknek szükségük van a tiszta sóra, a hidroelektromos energia fejlesztéséhez, mivel a só szállítja az áramot a sejtekhez. Erre jó példa a desztillált-víz, amely nem vezeti az áramot, a sós víz pedig jól vezeti azt. A tiszta só ezen hatása miatt az alábbi fontos élettani folyamatokban vesz részt:
- A tiszta só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információk feldolgozásában.
- A tiszta só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. A gyomorsavnál fontos szerepe van a nátrium mellett a klórnak is, hiszen a gyomorsav, az HCl!
- A tiszta só tisztítja a tüdőket, a hörgőket és segít a slejm felszakításában, lebontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben (asztma, emfizema-tüdőtágulat, mukoviszidose).
- A tiszta só a nyelvre téve megállítja a száraz köhögést!!
- A tiszta só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához, s kiválóan gyógyítja az allergiát is.
- A tiszta só, a köszvény és az athtitis, poliarthitis (ízületi gyulladások), valamint az izomgörcsök megelőzésében, megakadályozásában és gyógyításában is fontos szerepet tölt be.
- A tiszta só megakadályozza a túlzott nyálkatermelést, tehát a túlzott nyáltermelés sóhiányt jelez!!
- Az oszteoporozis, azaz csontritkulás, legtöbb esetben, mint ez korábban említve volt zömmel a tiszta só és a tiszta víz hiányára vezethető vissza. Csonterősítéshez szükség van tehát a tiszta sóval való megfelelő sózásra!
- A tiszta só mivel szerepet játszik a szerotonin és a melatonin szint állandóságának fenntartásában, melyek szabályozzák a közérzetünket (önbizalom, pozitív gondolatok), ezért közvetlenül és közvetetten is befolyásolja a személyiségünket.
- A tiszta só fontos a libidó megőrzésben, férfiaknál és nőknél egyaránt. Nem kell Viagra, ha tiszta sót fogyasztunk!
- A tiszta só segít a toka csökkentésében, ugyanis a sóhiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést, továbbá, hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék feldolgozásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények vízáteresztővé válnak, hogy a mirigyeket még több vízzel lássák el a megemelkedett nyáltermelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is vízáteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze, ami a toka kialakulását idézi elő.
- A tiszta só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől. Akkor megfelelő a vér nátriumtartalma, ha az magasabb, mint 142 mmol/l !!! Ezen érték felett nem kell tartani érrendszeri katasztrófától! Sajnos az utóbbi időben a nátrium referencia alsó határértékét levitték 135 mmol/l-re, amik már súlyos só-hiány betegségeket okoz!!!
- A tiszta só növeli az izomerőt, a tüdő vitálkapacitását, a sportteljesítményt és meggátolja a túlzott izzadást is a fokozott fizikai igénybevételnél.
Lehetne sorolni még a sóhiány miatt kialakult egészségkárosodásokat, de így is elegendő információt adtam ahhoz, hogy átérezzük a tiszta só és a tiszta víz fogyasztásának fontosságát. Az asztmásokkal, de más betegségekkel kapcsolatban is fontos még megemlíteni, hogy amilyen fontos a tiszta só, olyan káros a sok kálium!!! A magas kálium tartalmú gyümölcsök és ételek ( narancs banán, paradicsom, szója, és más babfélék, búza, tönkölybúza, burgonya, stb,) valamint italok, sportitalok asztmás rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit jobban megsózni tiszta sóval, hogy a nátrium/kálium egyensúlyát fenntartsuk.

Írta és jelen formájában közreadta:
’Dr.Weixl-Várhegyi László természetgyógyász, feltaláló, mérnök radiesztéta, a táplálkozástudományok doktora, a Tudományos Rendőrség alapítója és szóvivője, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, nyugdíjas rendőr alezredes

Válasz

Ternay Anna üzente 11 éve

Köszönöm az infót: én is csak minimálisat használom a mikrót, pont azért, mert sok rosszat hallottam már róla. De pl a befőttes üvegeket megpróbáltam már "fertőtleníteni" vele, arra jó szerintem.
Akkor most mi a helyzet? A sütőben mennyi ideig kell "sütni", ha az segíthet?-Hol van sóbánya, hozzá lehet egyáltalán jutni ma Magyarországon jó, adalékmentes sóhoz, a gyógyszertáron kívül?
Köszi Zsuzsánna. Üdv:Anna

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 11 éve

A mikró amúgy is káros az egészségre,és ha sót betesszük akkor mi is teszünk egy lapáttal az egészségtelen életmód felé.Nekem is van mikrom de nagyon keveset használom.Az igazi sót sóbányában lehet megtalálni az üzletekben sajnos nem.Ha lehet ne mikrozzunk!A mikró felmelegití a sót és amikor kiveszi beszívja a cianid nevű adalékot.Valamennyi elszál de nem az egész.Én így tudom!

Válasz

Ternay Anna üzente 11 éve

Ha az Aldi sóját sütőben "hatástalanítani" lehet, akkor a többit is, nem? Hogy kell, mennyi ideig -melegíteni-? Mikróban mi lesz a helyzet ?
Mi lesz a cianid nevű adalékkal amit beletettek? Elszáll, vagy benne marad? Vegyészet óh!
Kérem aki tudja, magyarázza el, sose késő tanulni.

Válasz

Ternay Anna üzente 11 éve

Ma megpróbáltam tiszta, 97%-os sót vásárolni, mit gondoltok,mit mondott a patikus? "Nem adhatunk el , kereskedelmi forgalomba nem hozható, csak gyógyászati célra". Mondtam nekem is arra kell. Jött a porhintés:de lehet hogy nincs is, megnézi, ha van , akkor is talán csak 10 dkg!!! Kértem azt a 10 dkg-ot. És még csendben odasúgta, hogy ezt most fű alatt kaptam, mert nem adhat ki senkinek (értsd civileknek) .Itt 115 ft.-ot kérnek érte. FELHÁBORÍTÓÓÓÓÓ!!!! És nem csak az ára ! Eldugják, elzárják előlünk az egészségest, a mindenféle méreganyaggal ügyesen beoltottat meg kereskedelemben eladják , hogy mi magunk legyünk a saját egészségünk elrontói...Mondjátok, nem lehet ezellen valamit tenni? Van valakinek ötlete, hol lehet ilyen adalékmentes JÓ sót beszerezni gyógyszertáron kívül ? Amit a tengervízből csinálnak, az megfelelő? Most teljesen letaglózva állok: a sót méregnek látom... Segítsen valaki...nem merek sózni, pedig kell. És gondoljatok bele, a sok finom bekevert fűszer, Vegeta, Delikát, stb is ebből áll. Nem tudod kikerülni , a készételek, konzervek , mindenbe ezt teszik.

Válasz

Baksa László üzente 11 éve

Kedves Tabi Sándor!
Őszintén köszönöm ezt a remek felvilágosítást, amiről is egy mondat jut
eszembe, ami állítólag az orvosok és gyógyszerészek ars'poétikája :
MÉRGEZD, DE NE ÖLD MEG!!!
Erre pár hónapja jöttem rá, mikor is elolvastam : Szendi Gábor: - Paleolit étkezés című munkáját, mindamellett olvasom honlapját, amihez is a "Tények és tévhitek" begépeléssel tudok hozzájutni.
Elgondolkodtam: majd' hétmilliárdan vagyunk, - az oroszlán már nem sokunkat visz el, - háborút sem lehet örökké indítani, - hát szelektálni kell bennünket! Ha gyógyszerekkel, ha ilyen "sóbizniszekkel", hát úgy!
És dől a haszon! -Sőt az egész csupa haszon! Eléggé ördögi a dolog,
de ne legyünk naivak! - ez bizony működik!
Javaslom, minden egészségét kereső és megóvni kívánó keresse fel fenti honlapot, - egyben megígérem, - sót csak a patikából!
(Páran talán emlékeznek: "cipőt a cipőboltból"!) - (Mondjuk ez nem teljesen az!)
Mégegyszer köszönettel és üdvözlettel: Öregpacó.

Válasz

Tabi Sándor üzente 12 éve

BValóban már a gyógyszertárban is úgy adhak,hogy csak 10 dkg-onként, és 130 Ft. Én már nem csódálkozom rajta, mert ez az üzleti érdek, nem Te vagy az első.
Menj az ALDI-ba mert 98 % -os sót ott is kapsz, csak sütőben sterilizálni kell, ott 29-ft. Üdv.

Válasz

Korcsok Maria üzente 12 éve

Só ügyben: én kb. 2 éve gyógyszertárból vettem a sót mert én is kaptam hasonló köremailt és hallgattam Dr.Papp Lajos szívsebész előadását, ahol ő is hasonló tanácsot adott. És képzeljétek legutoljára mikor venni akartam, elutasítottak, mert kaptak egy felsőbb utasítást, hogy nem adhatnak kereskedelmi forgalomba SÓT! Tehát nem szolgáltak ki!!! Le vagyok döbbenve és most megnézem másik gyógyszertárba is, hogy ott mi van.
Üdv.

Válasz

Tabi Sándor üzente 12 éve

Kedves Olvasó!
Ezt a levelet a szokásos Internet oldalon kaptam és mivel ezen az oldalon a sóról mást olvastam, ezért a kapott levelet tovább küldöm. Talán érdemes más nézőpontot is figyelembe venni, hátha érdemes változtatni a gondolkodásunkon!

Kedves Olvasó!

Ezt a levelet ismeretlentől kaptam, de így köszönöm meg Neki, hogy továbbküldöm!

A só fogyasztás meglepetései - megéri a körbejárást, nagyon igaznak tűnik, hát küldöm sietve.
Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik.
Pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCl. Se több, se kevesebb. Van még egy szabvány is erre, a só-szabvány, ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia! SEMMI KáliumClorid. Ezzel szemben szinte minden só KCl-el kevert, ha nem 100%-ban az. De, mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent! Ilyen a fluor meg a fogzománc esete. Mióta kizárólag csak fluormentes fogkrémet használok, azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem, pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl. Döbbenetes az, ami itt és most folyik!
30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magas vérnyomásban szenvednek, stb. Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom De ez nem igaz. Mi egy egészséges, erős, ősi nép vagyunk. Csak éppen beteggé tesznek minket! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar?
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni, mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem. Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal. Az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk. De mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel. Elfogadtam. Mi egy ilyen szívgyenge család vagyunk, gondoltam.
10-12 évvel később aztán egy jó barátom kérdezte, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról? Megdöbbentem, amikor elolvastam el Tejfalussy úr felhívását. Abban a percben rá rájöttem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmus-zavaros atyám. Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is. Szeretjük a sót. A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk. Kiváltképp a fasírtot. Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes, mert a tények makacsul tények is maradnak.
Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni, és mindig mindent ellenőrizni! Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam, és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat. Nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni. Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek. Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg. Azóta olvastam egy bölcseletet: "- Az okos ember mindig kételkedik." Ez nagyon idevág.
Azóta veszem a tiszta NaCl-t a patikából. Itt jön az érdekesség. Nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded! A kislányomnak elmúlt az ekcémája.
Újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején. Szinte marja a szemem. Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra mennyire megváltozott a testem, mert már nem csípi a szememet az izzadság. Egy túrót! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL! Mellette pedig öntik ránk a kálium-kloridot.
Az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk, csak éppen eltorzított arányban. Ami viszont a testünkön belül, ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez! A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen!
Ez az ördögi ebben az egészben! Mindenkiben más és más hatást vált ki: van, aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz.
Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra. Itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi. Szigorú diéta. Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra. Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik, amit ott Ő megkíván. Bulgáriában is így járt ez az ember. Nem furcsa?
A só kell, a só jó dolog, a só fogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra. Ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is, ha a Magyar Tudományos Akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik. Tejfalussy úrnak igaza van. Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember. Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát. Már az orvost is ennek megfelelően választom meg. Felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerek-doki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból, vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija.
Én már 250 kg sót vásároltam, és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára. Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót patikából, amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót? Feldolgozó üzemem van? Erre én visszakérdeztem, hogy hallott-e a só mérgezésről? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag. Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja, akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból? Erre Ő: „Mi csak ezt esszük."
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan káliumra utalnak.
Még egyszer. Nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még vegyész sem vagyok. Csak gondolkodom, és már senkinek semmit el nem hiszek. Egy vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, aholis a szokásos duma volt felírva. 50%-ban NaCl szegény só és a másik 50%-ban pedig KCl volt beletöltve, mert így csökkenthetjük a vérnyomást...bla bla bla bla. Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el, amikor beszéltem neki erről, de amikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát, illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCl tartalmú sót árulnak, akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér egy gyilkossággal. Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, lehet megkérdőjelezni, lehet engem lehülyézni, és kontárnak nevezni, csak rajta! Tejfalussy úr igazának az ellenkezőjéről engem ugyan meg nem győz senki sem. Isten áldja meg Tejfalussy urat, amiért felemelte, fel merte emelni a szavát. Ezzel vállalva az üldöztetését azért, hogy egy páran megmeneküljenek ettől a tömeges mérgezéstől! Ugyanis sokkal kevesebben vannak azok, akik felébrednek, használni kezdik az agyukat és a régen tanultakat, mint a többség, akiknek egyszerűbb azt mondani, hogy is ez egy összeesküvés elmélet. Azután még Láttam Tejfalussy András Úrral folytatott levelezését a Na:K arányáról..
Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy Önök is fogyasztják HUMINI... akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel is a következő gondolatmenetet. Kérem, olvassa el, és gondolkozzon el rajta! Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények. Nem elhinni kell, hanem átgondolni! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelően tudatosan cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel. De hinni Istenben kell! Nem a reklámoknak!
Azt kell mondjam, hogy Tejfalussy Úr által javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! A netten sok infó kereng erről, amit én kérésére szívesen megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan !!! ".. Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik, mégpedig mindenkivel, veled is! Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve, ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort! A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak fél füllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét.
Nézzük, mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktusveszély, anyagcserezavarok, vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcserezavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl. többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség, ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcserezavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé. Az az anyag, amiről konkrétan beszélek a kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni. Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nemcsak vizeletürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene.)
A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben, ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!
A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be, mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek. Többek között pl. azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST!
Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!
Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség.
Becslésem szerint Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 - 95 % -ának túl alacsony a vér nátriumtartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.) Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér nNátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a nátrium vonatkozásában.) A nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 – 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak. Teljességgel rossz út ha valaki azt keresi, hogy melyik sót nem szabad megvenni és fogyasztani !! SEMILYEN SÓT NEM LEHET AJÁNLANI MA A KERESKEDELMI FORGALOMBÓL !! Ha ma ajánlok egyet, mert ma még az tiszta, holnapra már lehet az is kálisózott lesz. A dobozára, vagy zacskójára tök mindegy, hogy mit írnak rá, nem ? A lényeg, hogy mi van benne!
Az pedig bizonytalan tisztaságú, illetve nagy bizonyosággal kálisózott! Van úgy, hogy nincs ráírva semmi, csak az, hogy MSZ. Ez megint nem mond semmit, az MSZ Magyar Szabványt jelent, de ehhez még kellene egy azonosító szám is, kb. így: MSZ-01-10007-82. Ez a hivatalos só szabvány. Talán visszavonták, de hát ezt is vajon miért tették? Ki nem találnátok, biztosan csakis a mi érdekünkben és egészségünkért! Naná! Ha a wikipedián rákerestek, akkor ott is sok érdekességet lehet találni, "csak azért nem váltották ki még a NaCl-t KCl-el teljesen, mert mániás depressziót okoz..." Ezt elolvasva gondoltam, hogy rögtön kivetem magam az ablakon! Ennyire izzadságszagú baromságot ritkán olvas az ember, nem? Régen a só fizetőeszköz volt, nem azért, mert az emberek nem tudtak só nélkül vagy sós íz nélkül létezni, de nem ám! Egyszerűen amennyi sót veszítünk izzadsággal, vizelettel, széklettel stb. naponta, pont annyit kell bevinnünk, és erre a legmegfelelőbb a só, a NaCl. Ez évezredek óta így ment csak mostanában az egészségünkért aggódók próbálják megreformálni az étrendünket a "saját" érdekünkben, mert aggódnak a magas vérnyomás kialakulása miatt! Szédületes.
De, térjünk vissza a boltokban kapható sóra. Volt egy időben 99,7%-os NaCl só Ausztriából, az talán jó lehet és még a Lidl-ben is hasonlót láttam. Ezek talán tiszták mert nem Magyarországról valók, de ki venne rá mérget?
Sokkal egyszerűbb elballagni a patikába, illetve akár a 10-ik patikába is. Ahol, ha szerencsések vagyunk, akkor rendelnek nekünk a kívánt mennyiségben patika tisztaságú NaCl-t.
Én nem kockáztatnék az alapján, hogy mi van a dobozra, zacskóra írva! Horváth Rozi, Sara Lee cég, és a Nyirtassi cégek, talán Compass vagy Compex a neve, no, ők azok. Persze vannak még sokan ezen a pályán (tengeri só, Sale Marino) szín mérgeket árulnak.
Van még Fluoridos só is. Ez a kedvencem. Mintha a halálraítéltnek a méreginjekcióhoz még ciánt is kevernének, hogy még tutibb legyen a dolog.
Az elitélteket különben káliumkloriddal végzik ki az USA-ban. A „fekete angyal” is ezzel segítette át az örök vadászmezőkre azokat, akiket evilági szenvedéseitől meg akart kímélni. Talán még szívműtétek előtt is ezzel állítják meg a szívét a betegnek.
Ezen felül ott van még a patikában is (és az üzletekben) kapható fűszersóként árult VIVEGA 50%:50%-os koncentrációban, ami a 30:1-hes képest az 1:1(=50%:50%) arányt valósítja meg, tehát megint csak méreg és mindezt kb. 5000,-HUF-ért, aranyárban. Nézzétek meg a korpovit kekszet is. A felhasznált alapanyagok között "véletlenül" ott figyel a kálium klorid is. Ez üzletileg sem rossz, mert úgy nyírjuk ki saját magunkat, hogy közben még fizetünk is érte.
Akik mindezt teszik velünk, csak hátradőlnek és röhögnek rajtunk. Két legyet egy csapásra. végre eltisztulunk az útból, és nekik még csak egy fillérjükbe sem kerül. Komolyan mondom, le a kalappal előttük. Ezt mind meg tudták, így ebben a formában csinálni! Zseniális, nem?
Szóval csak gondolkodni kell, mit is tanultunk az általános suliban? A só NaCl.
Mit is mond a "visszavont" Magyar Szabvány, amit eleink nem véletlenül vettek szabvány alá, szinte kőbe vésve?
Azt, hogy a közvetlen étkeztetésre szánt sónak minimum 97% tiszta NaCl-t kell tartalmaznia!
Ez nagyjából ezzel a szövegezéssel érkezett hozzám aláíratlanul. Épp csak szerkesztettem rajta.
Azt tanácsolja: gondolkodjunk. Én is ezt tanácsolom. Gondolkodjunk el rajta, ne higgyünk vakon.
Tovább küldöm!

Válasz

Ternay Anna üzente 12 éve

Lentebb írtak 3. sor második szóból kimaradt a t betű, értsd így : biztos.

Válasz

Ternay Anna üzente 12 éve

Ezt még nem próbáltam. Gondolom gyógyszertárból lehet beszerezni, ezt elfelejtetted leírni, kedves Simon Lajosné. Amit a gyógyszergyártókról írtál, abban sok igazság van. Lassú, bizos még elviselhető szintentartása a nyavalyáinknak sokkal több bevételhez juttatja őket, mintha mindenkit meg is gyógyítanának. Arra ott vannak a gyógynövényeink, amit alapanyagnak ők is használnak, csak nem tisztán... És a mellékhatások még mindig nekik "dolgoznak"...Ezt végiggondolva annyit kell csak megtennünk, hogy amit az orvos megállapít, elmondjuk a gyógynövényboltban ott segítenek a megfelelő teát, ,cseppet,stb.-t kiválasztani.Mindenre van segítség, Isten patikájában- a természetben. Vegyi anyagok , mellékhatások nélkül.

Válasz

Simon Lajosné üzente 12 éve

Én mióta gyógyszertári tisztaságú SÓ-t eszem, lement a vérnyomásom. Nem igaz, hogy magas vérnyomást okoz. Ez csak a gyógyszergyártók teóriája, hogy szedjük a gyógyszereket, és így horribilis árbevételhez jussanak. Az orvosok szerint életünk végéig szedni kellene a vérnyomás csökkentőket, vagyis nem gyógyítanak meg.
Persze a bolti só okozhat sok mindent, mert magas a kálium tartalma.
A fekete angyal is káliummmal ölte meg a betegeket és Amerikában azzal végzik ki az elitélteket. Valahol olvastam, hogy " vacak, silány élelmiszereket kell a pultokra rakni, szépen becsomagolva, és így azok akik nem elég körültekintőek, saját maguk veszik meg a mérgeket, utána pedig majd a gyógyszereinket, amiktől nem gyógyulnak meg, de hát úgy is túlnépesedett a Föld, azokért nem kár". Hát így van ez a sóval is, amire rá van írva, hogy Kálium-Ferró- Cianid és mégis megveszi valaki............
Mindennek alaposan utána kell nézni és elolvasni mi van a zacskókra írva, aztán lelke rajta, ki mit vesz meg. Én biztos, hogy csak tiszta sót=NaCl-ot veszek és hála Isten kapható
és 130/ 78 /68 a vérnyomásom (pedig amíg gyógyszert szedtem 190/ 95 is volt) JÓ SÓ = JÓ EGÉSZSÉG
Ezt kívánom mindenkinek szeretettel

Válasz